سه‌شنبه، مرداد ۱۷، ۱۳۹۱

کلم پلوی فوری

 کلم پلو از اون خوراک های خوشمزه ایرانیه که نمیشه از خیرش گذشت ولی درست کردنش سخته و دردسر داره بخصوص که به سبک اصیل خودش یعنی شیرازی درست بشه و قشنگ نصف روز وقت آدم رو میگیره . ولی با کمی ابتکار میشه اونو خیلی سریع درست کرد و حتا برنجش رو بجای آبکش , کته کرد بدون اینکه آسمون به زمین بیاد !!!!! در زیر روش تهیه کلم پلو بصورت کته و بسیار سریع و نیم ساعته رو آموزش میدم :

 مواد لازم :

- کلم سفید متوسط : یک عدد .
- گوشت چرخ کرده : 200 گرم .
- سبزی معطر شامل : تره , گشنیز , جعفری , شوید / 100 گرم .
- ادویه شامل : دارچین , ادویه پلو , پودر گل رُز , زیره .
- پیاز : یک عدد درشت .
- رب گوجه فرنگی : دو قاشق غذاخوری .
- نمک , فلفل , زردچوبه : به مقدار مورد نیاز .
- برنج : سه لیوان .

* زرشک : نصف فنجان / به دلخواه !

روش تهیه :

شیرازی ها گوشت رو قلقلی میکنن و توی آرد میزنن و سرخ میکنن و بعدن لای پلو با سایر مواد قاطی میکنن . این روش با گروه خون امروزی ها جور نیست و کسی دیگه تو این دوره زمونه وقتشو برای این چیزها تلف نمیکنه ! خیلی سریع : ابتدا کلم سفید رو به 4 قسمت تقسیم میکنیم و سپس قسمت های سفت کلم که ساقه اون باشه رو جدا کردن و فقط برگ های اونو به هر اندازه ای که دوست دارین خرد میکنین . فقط نباید زیاد ریز بشه چون در برنج دیده نمیشه ! اندازه کلم باید به اندازه یک نارگیل باشه برای سه فنجان برنجی که نوشتم . بعد از خرد کردن کلم , در آبکش ریخته و میشوریم و میذاریم آبش بره ..
سبزیجاتمون رو هم بعد از شستن ریز خرد میکنیم و کناری میذاریم . شیرازی ها از ترخون هم استفاده میکنن . شما میتونین از هر سبزی ای که دلتون میخواد بجز ریحان استفاده کنین . در صورت نبودن تره هم از تره فرنگی استفاده میکنیم یا جعفری و گشنیز  کلن محدودیتی وجود نداره . در واقع سبزی ای که به کار میبریم همون سبزی پلو یا سبزی کوکو هست .. اگر توی فریزر دارین یا بیرون آماده میفروشن کمی از همون رو اضافه کنین ! مقدارش برای مایه ما به اندازه یک لیوان آب خوری معمولی خرد شده هست .
حالا پیاز رو خرد کرده و کمی تفت میدیم , کمی که طلایی شد , زردچوبه رو اضافه کرده و سپس گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم گوشت به دلخواه شما هست اگر پر گوشت دوست دارین بیشتر بریزین , کمتر دوست دارین , مقدارش رو کم کنین . به اندازه نصف کمتر یک بشقاب غذاخوری گوشت چرخ کرده کافی هست . اندازه پیاز هم به قدر توپ تنیس باشه کافی هست . فلفل سیاه رو اضافه میکنیم به گوشت و سپس رب گوجه فرنگی رو هم میریزیم و خوب با گوشت مخلوط میکنیم . نیاز نیست گوشتمون حسابی بپزه و یا سرخ بشه . همین که از خامی در بیاد کافی هست چون در ادامه مراحل پخته میشه . کلم رو اضافه میکنیم و سپس سبزی رو هم اضافه میکنیم و هم میزنیم . نمک و ادویه جات رو هم اینجا اضافه میکنیم . اگر دوست دارین کمی زرشک هم در همین مرحله به مایه کلم پلو اضافه کنین . ادویه اصلی این خوراک دارچین هست . یعنی هر ادویه ای میریزین توش , دارچینش رو بیشتر بریزین و یا اگر ادویه جات دیگه ای ندارین , همون دارچین کافی هست ! ولی بدون دارچین یا ادویه این خوراک هیچ طعم و لطفی نداره ..
نکته مهم این هست که مایه کلم پلو باید کمی روغنش بیشتر باشه وگرنه خیلی خشک در میاد . پس توی ریختن روغن خساست نکنین ! وقتی کلم ها نرم شدن و حجمشون کوچک شد و حس کردین که نیم پز شدن و مواد هم خوب با هم مخلوط شدن , میذاریمش کنار و میریم سراغ درست کردن برنج . تا اینجای کار 15 دقیقه هم زمان نبرده ..( این تصویر برنج دم نکشیده ست که تازه توی قابلمه ریخته شده ) .

( برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگتر روی اونها کلیک کنید )

من خودم برنج بلد نیستم آبکش کنم و همیشه کته درست میکنم حوصله دنگ و فنگ آبکش رو هم ندارم .. برنج رو میشوریم و به روال معمول آب بهش اضافه میکنیم و نمک . حالا نوع برنج شرطه که احتیاج به خیس خوردن داره یا نداره , آبش رو یک و نیم لیوان برای هر فنجان برنج اضافه کنین یا کمتر . این با خود شماست و نوع برنجتون .. برنج رو روی اجاق میذاریم و زیرش رو روشن میکنیم با شعله متوسط و کمی کره یا روغن مایع هم بهش اضافه میکنیم . وقتی جوشید و آب برنج تموم شد , سریع مایه کلم پلو رو بهش اضافه کرده و مخلوط میکنیم . زیاد هم نزنین چون دونه های برنج خرد میشه . بعد برنج رو در قابلمه به صورت مخروط در میاریم و درشو میذاریم تا دم بکشه .. به همین سادگی .. در اواسط پخت میتونین به برنج سر بزنین اگر حس کردین برنج کمی خشک شده , کمی آب نصف استکان به برنج اضافه کنین و دوباره درشو بذارین .. اگر آب زیاد بریزین ممکنه خمیر بشه !
اگر برنج شما از نوع باسماتی و درجه یک باشه , هیچ کس متوجه کته بودنش نمیشه .. به همین سادگی در مدت نیم ساعت شما یک کلم پلوی خیلی خوشمزه درست کردین ..

این خوراک خوشمزه رو با ترشی لیته بادمجون یا سالاد شیرازی میتونین سرو کنین و حتا ماست و خیار و خیلی با هم جور میشن ..

هیچ نظری موجود نیست: