خیلی از خانم ها و مخصوصن افراد ساکن در خارج از کشور ترکیب سبزیجات ایرانی در درست کردن غذاها رو نمیدونن . مثلن خیلی ها نمیدونن چه سبزیجاتی برای درست کردن کوکو سبزی بکار میره و یا برای تهیه دلمه از چه سبزیجاتی میشه استفاده کرد و ... . در زیر ترکیب صحیح سبزیجات برای درست کردن غذاهای ایرانی رو مینویسم :
_ قرمه سبزی : تره , گشنیز , جعفری , شنبلیله . ( بعضی ها برای لعاب دار شدن قرمه سبزی چند برگ اسفناج بهش اضافه میکنن ) .
_ کوکو سبزی : تره , جعفری , گشنیز , شوید . ( بعضی ها برگ کاهو و یا مقداری اسفناج و مقداری هم برگ سبز سیر تازه به سبزی کوکو اضافه میکنن که خوشمزه ترش میکنه ) .
_ سبزی پلو : تره , جعفری , گشنیز , شوید . ( بعضی ها بهش سیر سبز خام هم اضافه میکنن ولی چون خیلی ها طعم سیر رو در ایران دوست ندارن , اونو برای ترکیب اصلی ننوشتم . ترکیب سبزی پلو و کوکو سبزی یکی هست ) .
_ کوکو تره : تره ریز خرد شده ایرانی یا برگ های سبز خرد شده تره فرنگی . ( این کوکو طعم خیلی خاصی داره و فقط با تره و کمی زرشک و مغز گردو درست میشه ) .
_ سبزی آش : گشنیز , جعفری , تره , اسفناج . ( اگه ساکن ایران باشین ، در فصل تابستان اسفناج وجود نداره و از برگ چغندر اسفاده میکنن و بعضی ها هم دوست دارن مقدار خیلی کمی شوید به سبزی آش اضافه کنن ) .
_ سبزی دلمه : تره , پیازچه , گشنیز , جعفری , مرزه , ترخان , نعنا , شوید . ( قابل استفاده در تمام دلمه ها : کلم , فلفل , بادمجان , برگ مو , گوجه و سیب زمینی ) .
_ سبزی ترشی : جعفری , گشنیز , شوید , ترخان , مرزه , نعنا . ( بعضی ها ریحان هم بهش اضافه میکنن ) .
_ سبزی برای درست کردن ترشی های نمکی مثل شور و خیارشور : شوید , ترخان .
_ سبزی خوردن : تربچه , پیازچه , تره , شاهی , ریحان سبز , ریحان بنفش , ترخان , نعنا . ( بعضی ها به سبزی خوردن جعفری و گشنیز و مرزه و حتا شوید هم اضافه میکنن و چون تمام این سبزیجات حالت دارویی هم دارن , اگه کسی طعمشون رو دوست داشته باشه مانعی نداره ) .
** نکات مهم : در خارج از کشور بجای تره ایرانی , از برگ های سبز تره فرنگی استفاده کنین در آش و یا قرمه سبزی . یا بجای شنبلیه تازه , از شنبلیله خشک که همراه با سبزیجات تازه تفتش میدین استفاده کنین . در صورت نبودن سیر سبز تازه , میتونین حبه های سیر رو که جوانه زدن و سبز شدن رو توی خاک بکارین و بعد از یکی دو هفته سیرها ساقه میدن و سبز میشن و میان بالا و میتونین ازشون استفاده کنین و یا از یک حبه سیر خام استفاده کنین در مواقع فوری . بجای مرزه یا ترخان هم میشه از خشک شده اونها استفاده کرد و کاملن عطر دهنده هستن . در غیر اینصورت میتونین اونها رو در داخل گلدان یا باغچه بکارین .
کلمات انگلیسی سبزیجات بکار رفته در ترکیبات :
- شوید : Dill
- جعفری : Parsley
- گشنیز : Coriander
- نعنا : Mint
- شاهی : Garden Cress
- تربچه : Radish
- پیازچه : - Green Onion - Scallion - Chive
- ترخان : Tarragon
- شنبلیله : Fenugreek
- مرزه : Savory
- ریحان : Basil
- ریحان بنفش : Pink Basil
- اسفناج : Spinach
- برگ چغندر : Chard
- سیر تازه : Fresh Garlic
_ قرمه سبزی : تره , گشنیز , جعفری , شنبلیله . ( بعضی ها برای لعاب دار شدن قرمه سبزی چند برگ اسفناج بهش اضافه میکنن ) .
_ کوکو سبزی : تره , جعفری , گشنیز , شوید . ( بعضی ها برگ کاهو و یا مقداری اسفناج و مقداری هم برگ سبز سیر تازه به سبزی کوکو اضافه میکنن که خوشمزه ترش میکنه ) .
_ سبزی پلو : تره , جعفری , گشنیز , شوید . ( بعضی ها بهش سیر سبز خام هم اضافه میکنن ولی چون خیلی ها طعم سیر رو در ایران دوست ندارن , اونو برای ترکیب اصلی ننوشتم . ترکیب سبزی پلو و کوکو سبزی یکی هست ) .
_ کوکو تره : تره ریز خرد شده ایرانی یا برگ های سبز خرد شده تره فرنگی . ( این کوکو طعم خیلی خاصی داره و فقط با تره و کمی زرشک و مغز گردو درست میشه ) .
_ سبزی آش : گشنیز , جعفری , تره , اسفناج . ( اگه ساکن ایران باشین ، در فصل تابستان اسفناج وجود نداره و از برگ چغندر اسفاده میکنن و بعضی ها هم دوست دارن مقدار خیلی کمی شوید به سبزی آش اضافه کنن ) .
_ سبزی دلمه : تره , پیازچه , گشنیز , جعفری , مرزه , ترخان , نعنا , شوید . ( قابل استفاده در تمام دلمه ها : کلم , فلفل , بادمجان , برگ مو , گوجه و سیب زمینی ) .
_ سبزی ترشی : جعفری , گشنیز , شوید , ترخان , مرزه , نعنا . ( بعضی ها ریحان هم بهش اضافه میکنن ) .
_ سبزی برای درست کردن ترشی های نمکی مثل شور و خیارشور : شوید , ترخان .
_ سبزی خوردن : تربچه , پیازچه , تره , شاهی , ریحان سبز , ریحان بنفش , ترخان , نعنا . ( بعضی ها به سبزی خوردن جعفری و گشنیز و مرزه و حتا شوید هم اضافه میکنن و چون تمام این سبزیجات حالت دارویی هم دارن , اگه کسی طعمشون رو دوست داشته باشه مانعی نداره ) .
** نکات مهم : در خارج از کشور بجای تره ایرانی , از برگ های سبز تره فرنگی استفاده کنین در آش و یا قرمه سبزی . یا بجای شنبلیه تازه , از شنبلیله خشک که همراه با سبزیجات تازه تفتش میدین استفاده کنین . در صورت نبودن سیر سبز تازه , میتونین حبه های سیر رو که جوانه زدن و سبز شدن رو توی خاک بکارین و بعد از یکی دو هفته سیرها ساقه میدن و سبز میشن و میان بالا و میتونین ازشون استفاده کنین و یا از یک حبه سیر خام استفاده کنین در مواقع فوری . بجای مرزه یا ترخان هم میشه از خشک شده اونها استفاده کرد و کاملن عطر دهنده هستن . در غیر اینصورت میتونین اونها رو در داخل گلدان یا باغچه بکارین .
کلمات انگلیسی سبزیجات بکار رفته در ترکیبات :
- شوید : Dill
- جعفری : Parsley
- گشنیز : Coriander
- نعنا : Mint
- شاهی : Garden Cress
- تربچه : Radish
- پیازچه : - Green Onion - Scallion - Chive
- ترخان : Tarragon
- شنبلیله : Fenugreek
- مرزه : Savory
- ریحان : Basil
- ریحان بنفش : Pink Basil
- اسفناج : Spinach
- برگ چغندر : Chard
- سیر تازه : Fresh Garlic
۵ نظر:
ممنون برای این نوشته٬ مفید بود!
خیلی جالب بود چون این هارو هر کسی نمی دونه مرسی
مرسی. ترجمه تره چی میشه؟
تره تو اروپا پیدا نمیشه ولی از نظر گیاه شناسی بهش میگن Allium .
leek هم بهش میگن . ولی در کل نیست ...
thanks a lot for your perfect information
ارسال یک نظر