عنصر آهن برای بدن انسان و مخصوصن برای زنان بسیار حیاتیه . یکی از صدها وظیفه آهن در بدن , ساخت خون هست و کمبود آهن باعث کم خونی و بروز مشکلات بسیاری در بدن میشه . مثل ریزش مو , ضعف اعصاب , ضعف جسمانی , پریدگی رنگ پوست , شاداب نبودن صورت و دهها مورد دیگه که در نتیجه کم خونی بوجود میاد .
برای جذب آهن , یکی از بهترین روش ها , خوراکی ها هستن . هر چند در بعضی موارد از دارو و قرص های آهن هم برای جبران کمبود آهن استفاده میشه ولی همچنان نقش خوراکی ها در جبران آهن بسیار مهمه . خوراکی های زیادی وجود داره که با خوردن اونها میشه آهن خون رو بالا برد مثل انار , شراب , سرکه , انواع گوشت ها , سبزیجات , لبو و مویز , پسته خام , عدس و ... . اما عموم مردم تصورشون بر اینه که خوردن اسفناج یا گوشت قرمز و مخصوصن جگر میتونه باعث افزایش آهن خون بشه . ولی خوبه بدونین که اگه چنین نظری دارین , سخت در اشتباه هستین :
اسفناج بر خلاف افسانه ای که در موردش وجود داره , درش آهن وجود نداره و خوردن اون باعث افزایش آهن خون نمیشه , جگر و گوشت هم با اینکه آهن دارن ولی بدن انسان نمیتونه آهن مورد نیازش رو به مقدار کافی از اونها به دست بیاره و در واقع جذب آهن از راه جگر و گوشت و مواد پروتئینی به سختی و به مقدار کم صورت میگیره , سوای اینکه این خوراکی ها ضررهای بیشتری هم به بدن میرسونن مثل چربی , کلسترول , اسید اوریک و ... که با خوردن گوشت و جگر بوجود میاد و مخصوصن جگر کلسترول و چربی بالایی داره و همه کس نمیتونن ازش استفاده کنن . پس باید چکار کرد ؟
راه حل بسیار ساده ست ! مصرف سبزیجات و میوه جات . سبزیجات سبز منبع بسیار غنی آهن هستن و بدن به سادگی میتونه از اونها آهن جذب کنه . یکی از بهترین سبزیجات که سرشار از آهنه , جعفری هست . این سبزی نه تنها سرشار از آهنه بلکه مقدار بسیار زیادی ویتامین سی هم داره . از طرفی جعفری باعث تسفیه خون میشه و مهمتر از همه هیچ نوع عارضه ای هم برای بدن ایجاد نمیکنه و بدن انسان به سادگی میتونه آهن رو از جعفری جذب کنه و جهاز هاضمه نیاز به فرایندهای پیچیده جذب نداره در صورتیکه هضم گوشت فشار زیادی رو به جهاز هاضمه وارد میاره . پس اگه دچار کمبود آهن هستین , بجای استفاده از مکمل های دارویی آهن از سبزیجات تازه و مخصوصن جعفری استفاده کنید که از تمام خوراکی های آهن دار مفیدتر و هضم ساده ای داره و عارضه ایجاد نمیکنه . چون بیشتر خوراکی های آهن دار رو همه افراد نمیتونن مصرف کنن و حالا یا از مزه اونها خوششون نمیاد و یا بهشون آلرژی دارن و یا پرهیز پزشکی دارن و یا با خوردن اونها دچار سوء هاضمه میشن و ... ولی جعفری هیچ منعی نداره و کسی هم ازش بدش نمیاد و از همه مهمتر اینکه در تمام طول سال هم وجود داره و در دسترس هست و قیمت بسیار ناچیزی هم داره . یک مشت جعفری در ایرن به قیمت پنجاه تومان فروخته میشه که به اندازه سه وعده خوراکی در روز کافی هست .
حالا که بحث آهن شد خوبه بدونید که اگر به همراه غذاهای گوشتی , آب لیموترش استفاده کنید باعث جذب بیشتر آهن توسط بدن میشین و ویتامین C موجود در آب لیمو باعث جذاب بیشتر آهن میشه و تنها کافیه که روی کباب یا غذاهای گوشتی کمی لیموترش تازه بریزین .
برای جذب آهن , یکی از بهترین روش ها , خوراکی ها هستن . هر چند در بعضی موارد از دارو و قرص های آهن هم برای جبران کمبود آهن استفاده میشه ولی همچنان نقش خوراکی ها در جبران آهن بسیار مهمه . خوراکی های زیادی وجود داره که با خوردن اونها میشه آهن خون رو بالا برد مثل انار , شراب , سرکه , انواع گوشت ها , سبزیجات , لبو و مویز , پسته خام , عدس و ... . اما عموم مردم تصورشون بر اینه که خوردن اسفناج یا گوشت قرمز و مخصوصن جگر میتونه باعث افزایش آهن خون بشه . ولی خوبه بدونین که اگه چنین نظری دارین , سخت در اشتباه هستین :
اسفناج بر خلاف افسانه ای که در موردش وجود داره , درش آهن وجود نداره و خوردن اون باعث افزایش آهن خون نمیشه , جگر و گوشت هم با اینکه آهن دارن ولی بدن انسان نمیتونه آهن مورد نیازش رو به مقدار کافی از اونها به دست بیاره و در واقع جذب آهن از راه جگر و گوشت و مواد پروتئینی به سختی و به مقدار کم صورت میگیره , سوای اینکه این خوراکی ها ضررهای بیشتری هم به بدن میرسونن مثل چربی , کلسترول , اسید اوریک و ... که با خوردن گوشت و جگر بوجود میاد و مخصوصن جگر کلسترول و چربی بالایی داره و همه کس نمیتونن ازش استفاده کنن . پس باید چکار کرد ؟
راه حل بسیار ساده ست ! مصرف سبزیجات و میوه جات . سبزیجات سبز منبع بسیار غنی آهن هستن و بدن به سادگی میتونه از اونها آهن جذب کنه . یکی از بهترین سبزیجات که سرشار از آهنه , جعفری هست . این سبزی نه تنها سرشار از آهنه بلکه مقدار بسیار زیادی ویتامین سی هم داره . از طرفی جعفری باعث تسفیه خون میشه و مهمتر از همه هیچ نوع عارضه ای هم برای بدن ایجاد نمیکنه و بدن انسان به سادگی میتونه آهن رو از جعفری جذب کنه و جهاز هاضمه نیاز به فرایندهای پیچیده جذب نداره در صورتیکه هضم گوشت فشار زیادی رو به جهاز هاضمه وارد میاره . پس اگه دچار کمبود آهن هستین , بجای استفاده از مکمل های دارویی آهن از سبزیجات تازه و مخصوصن جعفری استفاده کنید که از تمام خوراکی های آهن دار مفیدتر و هضم ساده ای داره و عارضه ایجاد نمیکنه . چون بیشتر خوراکی های آهن دار رو همه افراد نمیتونن مصرف کنن و حالا یا از مزه اونها خوششون نمیاد و یا بهشون آلرژی دارن و یا پرهیز پزشکی دارن و یا با خوردن اونها دچار سوء هاضمه میشن و ... ولی جعفری هیچ منعی نداره و کسی هم ازش بدش نمیاد و از همه مهمتر اینکه در تمام طول سال هم وجود داره و در دسترس هست و قیمت بسیار ناچیزی هم داره . یک مشت جعفری در ایرن به قیمت پنجاه تومان فروخته میشه که به اندازه سه وعده خوراکی در روز کافی هست .
حالا که بحث آهن شد خوبه بدونید که اگر به همراه غذاهای گوشتی , آب لیموترش استفاده کنید باعث جذب بیشتر آهن توسط بدن میشین و ویتامین C موجود در آب لیمو باعث جذاب بیشتر آهن میشه و تنها کافیه که روی کباب یا غذاهای گوشتی کمی لیموترش تازه بریزین .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر