دوشنبه، آبان ۰۳، ۱۳۸۹

گوجه خام یا پخته

بیشتر افراد تصور میکنن پختن و حرارت دادن خیلی از میوه ها و مواد غذایی باعث از بین رفتن ویتامین های اونها میشه . این نظر درسته و در مورد خیلی از مواد غذایی حقیقت داره ولی میوه جات و سبزیجاتی هم وجود دارن که وقتی پخته میشن , خاصیت های جدیدی پیدا میکنن و مفیدتر هم میشن ! یکی از این میوه ها گوجه فرنگی هست .که سالها متخصصان تغذیه میگفتن رب و سس گوجه فرنگی برای بدن مضر هست ولی امروزه ثابت شده که این دو محصول از گوجه فرنگی خام مفیدترن . با اینکه گوجه فرنگی تازه به تنهایی دارای خواص زیادی هست ولی پخته گوجه فرنگی از خام اون مفیدتره ! دلیلش اینه که وقتی گوجه فرنگی پخته میشه , نوعی آنزیم آزاد میکنه که باعث جلوگیری از سرطان میشه و یک آنتی اکسیدان بسیار قوی هم به حساب میاد . برای همین بر خلاف تصور خیلی ها , سُس و رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی تازه بسیار مفیدتره البته به این شرط که بهش آلرژی نداشته باشین .
گوجه فرنگی پخته شده مثل کرم ضد آفتاب عمل میکنه و مانع از آسیب به پوست بر اثر تابش خورشید میشه و از طرفی به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی , ضد سرطان هست و مخصوصن ضد سرطان پروستات در مردان ! هویج هم چنین خاصیتی داره طوریکه هویج خام با هویج پخته خیلی فرق داره و زمانیکه هویج پخته میشه , آنتی اکسیدان آزاد میکنه . لبو و انگور قرمز و بسیاری از سبزیجات و میوه جات دیگه همینطور هستن و بجز اینکه مصرف خام اونها بسیار مفیده , پختن اونها و تبدیلشون به شیره هم باعث ایجاد فرایندی میشه که اونها رو مفیدتر میکنه و مواد دیگه ای رو در اونها آزاد میکنه . انواع رب ها و کنستانتره هایی که از بیشتر میوه جات به دست میاد این خاصیت رو داره .

هیچ نظری موجود نیست: