بخار پز کردن یکی از روش های بسیار مفید پخت غذا و مخصوصن سبزیجات هست که باعث میشه کمترین مقدار ویتامین های اونها از بین بره . میدونیم که با پخت غذا و مخصوصن سبزیجات , بیشتر ویتامین های اونها از بین میره مخصوصن آب پز کردن سبزیجات باعث نابودی بیشتر ویتامین های اونها میشه . به همین دلیل با استفاده از بخار آب برای پخت سبزیجات , باعث میشیم که بیشتر ویتامین های اونها باقی بمونه در داخلشون . دستگاههای بخار پز اما , نسبتن گرون قیمت هستن ولی برای انسان امروزی , محدودتی وجود نداره . میشه از روشی بسیار ساده اقدام به پخت سبزیجات کنیم که تا حدی شبیه به روش بخار پز کردن هست و البته از این روش کمی سالم تر چون مواد ما حتا با آب هم تماس پیدا نمیکنن :
اونهایی که دستگاه بخار پز ندارن برای پخت سبزیجات , مثل کلم بروکلی , نخود فرنگی , کرفس , لوبیای سبز و بسیاری از سبزیجات دیگه میتونن از روشی بسیار ساده استفاده کنن . برای مثال من کلم بروکلی رو مثال میزنم که پخت اون در آب خیلی اثر بدی روی طعم و مزه اون میذاره . بروکلی ها رو بعد از شستن داخل کیسه فریزری ریخته و در کسیه رو ببندین و سپس قابلمه کوچکی رو از آب پر کنین و بذارین تا آب داخل قابلمه به جوش بیاد و قل بخوره . حالا کیسه بروکلی رو داخل قابلمه آب جوش بندازین و 5 دقیقه و یا تا زمانیکه خودتون ترجیح میدین بروکلی بپزه اون تو بذارین بمونه . اگه دوست ندارین زیاد نرم بشه , 5 دقیقه کافی هست . با این روش بروکلی ها هم پخته میشن و هم خواصشون رو از دست نمیدن و هم بسیار خوشمزه تر میشن و کاملن سبز و تازه به نظر میان و برای دکور دادن غذا هم بسیار مناسب هستن !
هر چند این روش چندان بهداشتی نیست و بهتره فقط در مواقع ضروری ازش استفاده بشه چون تماس پلاستیک با گرما و حرارت باعث جدا شدن مولکول های پلاستیک میشه که سرطان زا هستن ولی برای یکبار در ماه یا سالی دو سه بار مشکلی نیست .
اما یک راه خیلی ساده و آسون استفاده از آبکش های روحی یا فلزی هست . قابلمه ای رو تا نیمه از آب پر کنین و سپس یک آبکش روحی که معمولن برای آبکش کردن برنج بکار میره و اغلب هم قطرشون هم اندازه قابلمه هست , توی قابلمه قرار بدین . میبینین که آبکش بالای سطح آب قرار میگیره و آب در پایین هست و وقتی آب به جوش میاد بخار از سوراخهای آبکش میاد بالا و هر چیزی که روی آبکش باشه رو بخارپز میکنه . حالا هر موادی رو که دوست دارین روی آبکش قرار بدین و شعله رو روشن کنین و بذارین آب جوش بیاد و بعد در قابلمه رو هم بذارین روی آبکش . به همین سادگی شما یک بخار پز عالی و بهداشتی دارین .
هر چند این روش چندان بهداشتی نیست و بهتره فقط در مواقع ضروری ازش استفاده بشه چون تماس پلاستیک با گرما و حرارت باعث جدا شدن مولکول های پلاستیک میشه که سرطان زا هستن ولی برای یکبار در ماه یا سالی دو سه بار مشکلی نیست .
اما یک راه خیلی ساده و آسون استفاده از آبکش های روحی یا فلزی هست . قابلمه ای رو تا نیمه از آب پر کنین و سپس یک آبکش روحی که معمولن برای آبکش کردن برنج بکار میره و اغلب هم قطرشون هم اندازه قابلمه هست , توی قابلمه قرار بدین . میبینین که آبکش بالای سطح آب قرار میگیره و آب در پایین هست و وقتی آب به جوش میاد بخار از سوراخهای آبکش میاد بالا و هر چیزی که روی آبکش باشه رو بخارپز میکنه . حالا هر موادی رو که دوست دارین روی آبکش قرار بدین و شعله رو روشن کنین و بذارین آب جوش بیاد و بعد در قابلمه رو هم بذارین روی آبکش . به همین سادگی شما یک بخار پز عالی و بهداشتی دارین .
۱ نظر:
با سلام و تشکر از سایت شما
من به هیچ عنوان با این روش پخت موافق نیستم : چون مواد پلاستیکی در تماس با حرارت از خود مواد سرطان زا آزاد میکنند. نخوردن چنین سبزی ای از خوردنش مفید تره!
ارسال یک نظر