گل محمدی یا گل رز ایرانی رو همه میشناسن . گل رز بسیار معطری هست که در سال فقط یک تا دو بار گل میده و از تعریق گل های اون در صنعت گلاب گیری استفاده میکنن . گل محمدی بجز اینکه برای گرفتن و تهیه گلاب کاربرد داره و کاشته میشه , بصورت خشک و پودر شده هم در تهیه غذاها و همینطور بعنوان دارو در طب سنتی جزو گیاهان دارویی به شمار میره . ولی همین گل محمدی بر خلاف تصور عموم که فکر میکنن فقط یک جور هست , نیست و فرق میکنه انواعش ! گل محمدی دو جور داریم :
- یکی گل محمدی قمصر کاشان هست که خاصیت مسهل داره و دکتر علفی ها و عطاری ها جوشانده اون رو برای افزایش متابولیسم و برای کسانی که دچار یبوست هستن تجویز می کنن .
- یک نوع دیگه هم گل محمدی تبریز هست که خاصیت قابض یعنی سفت کننده داره و برعکس گل قمصر عمل می کنه و کسانیکه دچار اسهال هستن ازش استفاده میکنن .
پس اگه از گل محمدی پودر شده برای معطر کردن آب دوغ خیار و ماست و خیار و بعضی غذاها و مربا و جوشانده و ... استفاده میکنین , بدونین که کدوم نوعش رو باید بگیرین !
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر