پنجشنبه، دی ۰۹، ۱۳۸۹

روش درست کردن سرکه های طعم دار

موارد استفاده سرکه در زندگی روزانه ما خیلی زیاده . چه مصارف خوراکی چه مصارف صنعتی و چه مصارف پزشکی . این مایع ارزشمند از دوران باستان هم مورد علاقه انسانها بوده . متاسفانه در ایران تنوع سرکه خیلی کمه ولی میشه همین سرکه های معمولی رو با مواد طبیعی و مورد علاقه طعم دار و معطر کرد و ازش بیشتر لذت برد مخصوصن در انواع سالادها . در زیر روش طعم دادن به سرکه رو یاد میدم :

سرکه با طعم ترخون :

برای درست کردن این سرکه احتیاج به یک پیمانه ترخون و دو پیمانه سرکه داریم . پس در مقابل هر یک پیمانه ترخون دو پیمانه سرکه اضافه کنین . روش درست کردن بسیار ساده ست . کافیه با وسیله ای مثل دسته هونگ , برگ های تازه ترخون رو کمی بکوبین , طوریکه فقط کمی شکسته بشن و سپس اونها رو به سرکه اضافه کرده و در جای تاریک و سرد به مدت سه هفته نگهداری کنین . بعد از این مدت مایع سرکه و ترخون رو با وسیله ای مثل جوراب نایلون کهنه صاف کرده و درون یک بطری شیشه ای بریزین و مصرف کنین . برای تزئین میتونین یک شاخه ترخون تازه هم توی بطری سرکه خودتون بذارین . این سرکه رو باید در مدت 6 ماه مصرف کنین و بعد از اون طعمش به مرور خراب و تند میشه !

سرکه با طعم سیر :

من معمولن سرکه بالزامیک رو با طعم سیر درست میکنم . البته درست کردنش اونقدر ساده ست که گفتن نداره . کافیه در بطری سرکه رو بردارین و یک حبه سیر پوست کنده رو داخل بطری بندازین . دو هفته بعد سرکه عطر و طعم ملایم سیر میگیره ولی طعمش اونقدر نیست که باعث بشه دهان شما بو بگیره !! اگه بخواهین عطرش بیشتر بشه , روی سیر کمی خراش ایجاد کنین و یا از دو یا سه حبه سیر استفاده کنین ! این روش رو برای همه نوع سرکه ای میتونین استفاده کنین . در واقع برای هر 500 میلی لیتر یعنی برای هر نیم لیتر سرکه یک حبه سیر کافی هست !

دقت کنین که شما با همین روش میتونین انواع طعم ها رو به سرکه خودتون بدین . میتونین از گیاه مرزن جوش , از گیاه آویشن , از گیاه رزماری , از گیاه مرزه و خیلی گیاهان دیگه برای این کار استفاده کنین و فقط باید دقت کنین حتمن گیاه تازه باشه و از گیاه خشک استفاده نشه ! حتا میشه از موسیر هم استفاده کرد که یک طعم بخصوصی به سرکه میده . یا میتونین تمر هندی توی سرکه بندازین و یا از شیره خرما استفاده کنین و بعد از صاف کردن , سرکه هایی با طعم ها و رنگ های متنوع و خوشمزه به دست بیارین . نکاتی که برای این کار باید رعایت بشه اینه که ظرفی که برای خوابوندن مواد در سرکه بکار میره باید حتمن از جنس غیر فلز و غیر پلاستیک باشه . ظروفی که برای ریختن و نگهداری سرکه بکار میره باید حتمن شیشه ای باشن . ظروف فلزی باعث تغییر طعم و سمی شدن سرکه میشن و در ضمن چون سرکه اسید هست باعث خوردگی ظروف میشه . ظروف پلاستیکی هم باعث ایجاد سرطان و طعم بد در سرکه میشن و هم اینکه مقدار بسیار کمی از پلاستیک در سرکه حل میشه که باعث سرطان میشه !

‏هیچ نظری موجود نیست: