چهارشنبه، آذر ۱۰، ۱۳۸۹

طعم دادن به نوشیدنی های الکلی

حتمن براتون این سوال پیش اومده که چرا برای درست کردن نوشیدنی های الکلی مثل کوکتل ها , از مقدار کمی انواع میوه و سبزی و یا ادویه جات استفاده میشه و چطور این مقدار کم به نوشیدنی طعم و عطر کافی میبخشه ؟ مثلن نوشیدنی هایی که تند هستن رو با له کردن یک عدد فلفل و چند ثانیه حرکت دادنش در نوشیدنی , حسابی تند میکنن و یا برای طعم دادن به بعضی انواع نوشیدنی , مقدار بسیار کمی پوست لیمو یا هر مرکبانی رو داخل نوشیدنی انداخته و 2 – 3 ثانیه به شدت تکون میدن و درش میارن و در کمال شگفتی میبینین که نوشیدنی شما بطور کامل طعم لیمو به خودش گرفته . یا فقط کافیه یک ساقه کرفس رو شکسته و در گیلاس قرار بدن و روی اون نوشیدنی ریخته و سپس ساقه رو در بیارن ، نوشیدنی کامل طعم کرفس رو به خودش میگیره . یا مثلن فقط با یک تکه چوب دارچین نوشیدنی رو دو بار هم میزنن و نوشیدنی کاملن طعم دارچین پیدا میکنه . یا انداختن یک برگ نعنا در نوشیدنی میتونه طعم خیلی خوبی بهش بده .

دلیلش فقط الکل هست . الکل دارای خاصیتی هست که میتونه هر نوع بو و اسانسی رو به خودش بگیره . برای همین هست که در صنعت عطر و ادکلن سازی بیشتر از 90% عطرها از الکل ساخته میشه و باقی از آب و اسانس . به همین دلیل هست که موقع تهیه مشروبات الکلی شیشه ها باید کاملن استریل باشن . بطور کل یادتون باشه شما میتونین هر ماده معطر و بو داری رو در مقدار بسیار کم به نوشیدنی الکلی خودتون اضافه کرده و اونو طعم دار کنین . بعضی از میوه ها یا سبزیجات که بطور عادی طعم ندارن رو باید ساقه اونها رو شکوند یا خراش داد و یا پوستشون رو کمی کند و یا با فشار بسیار ملایمی , کمی اونها رو کوبید و بعد در نوشیدنی قرار داد .

هیچ نظری موجود نیست: