چهارشنبه، تیر ۰۲، ۱۳۸۹

پخت بهتر حبوبات

در اینکه تمام حبوبات منبع بسیار غنی ای از ویتامین ها و فیبر و پروتئین برای بدن هستن و ضامن سلامتی , شکی درش نیست . حبوبات اغلب بصورت مواد غذایی خشکی هستن که با پخته شدن بصورت کامل و یا خیس کردن و جوانه دار کردن و بعد آرد کردنشون و پختن به اشکال مختلف کابرد غذایی گوناگونی دارن . قبل از پختن حبوبات بهتره که اونها رو با روشهایی عمل آورد . همه ما میدونیم که تمام حبوبات زمانی که در معرض رطوبت قرار میگیرن , شروع به جوانه زدن میکنن . جوانه تمام حبوبات تا قبل از اینکه سبز بشه , منبع بسیار غنی ای از ویتامین هاست . مثل جوانه گندم و جوانه ماش و ... . این خصوصیت برای جوانه سایر حبوبات هم صدق میکنه با این تفاوت که جوانه باید فقط به اندازه یک تا دو میلیمتر رشد کرده باشه . در واقع زمانیکه ما میخواهیم غذاهایی مثل خوراک لوبیا یا عدسی درست کنیم و یا نخود برای تهیه بعضی غذاها مثل فلافل یا آش , بهتر هست که این حبوبات رو به مدت 24 ساعت در آب خیس کنیم و بعد اونها رو بپزیم تا ارزش غذایی اونها بیشتر بشه و در ضمن خیسوندن حبوبات در آب باعث پخته شدن سریعتر اونها هم میشه . یک مزیت دیگه خیسوندن حبوبات در آب این هست که میشه در طول مدت 24 ساعت هر 6 ساعت آب اونها رو عوض کرد و آب تازه به ظرف اضافه نمود که همین عمل باعث کم شدن خاصیت نفاخ بودن حبوباتی مثل نخود میشه .حبوباتی مثل نخود , با خیس خوردن نه تنها خیلی سریعتر پخته میشه و ارزش غذایی بیشتری پیدا میکنه بلکه به سادگی پوست نخود رو هم قبل از پخته شدن میشه ازش جدا کرد . جالبه بدونین که بیشترین قسمت نفاخ نخود پوستش هست و با کندن پوست نخود میشه تا حد زیادی این اثر رو خنثی کرد .

** در فصول گرم سال بهتره حبوبات خیسونده رو در یخچال یا محل خنک نگهداری کرد چون گرم بودن هوا باعث تخمیر اونها میشه .

هیچ نظری موجود نیست: