امروزه با رشد تکنولوژی دیجیتال , دیگه خرید دوربینهای عکاسی معمولی یا آنالوگ مسخره به نظر میاد و همگی از رده خارج شدن . هم از بابت کیفیت عکس و هم کارایی و هم گرون بودن و مهارت عکاسی , دوربینهای دیجیتال به نسبت دوربین های آنالوگ برتری دارن . شما در دوربین دیجیتال این توانایی رو دارین که هر تعداد که دلتون بخواد عکس بگیرین و عکس ها رو همون لحظه چک کنین و اگه خوب نبودن فوری پاک کنین و دوباره عکس بگیرین و یا در کامپیوتر عکس مورد نظرتون رو مونتاژ یا ادیت کنین . امروزه هر کسی بدون دونستن مهارت عکاسی میتونه با یک دوربین دیجیتال عکس هایی با کیفیت بسیار عالی بگیره در صورتیکه در گذشته دوربین های آنالوگ نیاز به مهارت داشتن برای گرفتن عکس خوب . خیلی ها هستن که این سوال براشون پیش میاد که ما چه نوع دوربینی باید بخریم ؟ اصولن وقتی پای خرید به میون میاد همه دچار تردید میشن که چه چیزی نیاز دارن و چه کاربردی ازش میخوان ؟
در مورد خرید دوربین دیجیتال باید این نکته رو در نظر بگیریم که سطح دانش عکاسی ما در چه حدی هست و در ضمن به چه منظور دوربین میخواییم بخریم ؟ چون بسیاری از فروشندگان با استفاده از جهل مشتری ها به اونها کالاهایی رو میفروشن که عملن بیش از نیاز مشتریهاست و فقط پول و هزینه بالایی رو به مشتری تحمیل میکنه ! برای نمونه در مورد خرید دوربین دیجیتال خیلی از افراد دوربین هایی رو میخرن که حرفه ای هستن و قیمت بالایی دارن در صورتیکه شما با یک دوربین آماتوری و نسبتن ساده میتونین بهترین عکس ها رو بگیرین و بیش از اون نیاز ندارین !
- در خرید دوربینی دیجیتال در درجه اول ساده بودن استفاده یا عکاسی مد نظره ! دوربینی که شما میخرین باید ساده باشه و کار کردن با اون راحت . درجه های تنظیمش طوری باشه که برای مثال شما وقتی در هوای ابری هستین فقط درجه رو روی هوای ابری قرار بدین و دکمه شاتر رو فشار بدین و عکس بگیرین و نیاز به دونستن سرعت شاتر و دیافراگم و نور سنجی و .. نداشته باشه ! و یا در محیط آفتابی یا در موقع حرکت و .. !
- نکته دوم تعداد پیکسل ها و به زبون ساده ، کیفیت عکس هاست . این درسته که هر چقدر مقدار پیکسل دوربین بالاتر باشه عکس شفاف تره ولی این مساله همه جا کاربرد نداره . برای نمونه امروزه دوربین هایی تا 9 مگا پیسکل و بیشتر هم ساخته شدن ولی در عمل کارایی برای افراد عادی ندارن . دوربینی که شما میخواهید بخرین نباید کمتر از 5 مگا پیکسل داشته باشه ، با توجه به تکنولوژی امروز ! پس بین 5 تا 8 مگا پیکسل انتخاب مناسبیه .
- مساله بعدی باطری دوربینه . اصولن امروزه دوربین های دیجیتالی با دو نوع باطری عرضه میشن . باطری های خشابی که مربع شکل هستن و فقط در شارژر مخصوص دوربین شارژ میشن و تهیه یدک یا پشتیبان اونها هزینه زیادی در حدود 20 هزار تومان داره . دوم ، باطری های قلمی معمولی که در هر شارژری شارژ میشن . دقت کنین که اگه شما دوربینی بخرین که باطری اون خشابی باشه , در صورتیکه مثلن در بین مسافرتتون باطری تموم بشه , تا رسیدن به مقصد و چند ساعت قرار دادنش در شارژر ، نمیتونین دیگه عکس برداری کنین و صحنه ها رو جا میذارین . ولی اگه از باطری های معمولی قلمی استفاده میکنین در صورت تموم شدن میتونین در دوربینتون باطری غیر شارژی هم بندازین و کارتون رو راه بندازین تا وقتی که به مقصد برسین و باطری های اصلی رو شارژ کنین !
- مورد بعدی مقدار حافظه دوربین یا رَم یا Memory هست . هر چقدر کیفیت عکس برداری دوربین عکاسی شما بالاتر باشه , حجم عکس گرفته شده بالاتر میره . برای نمونه وقتی عکسی با کیفیت 6 مگا پیکسل میگیرین تقریبن حدود 3 تا 5 مگابایت فضا اشغال میکنه و اگه مقدار حافظه دوربین شما 128 مگا بایت باشه شما فقط 26 تا عکس میتونین با کیفیت عالی بگیرین . پس وقتی دوربین میخرین حتمن از فروشنده بپرسین که دوربین شما چه مقدار حافظه بهش میخوره ، چون بعضی دوربین ها از حد مشخصی بیشتر حافظه قبول نمیکنن و اگه پول دارین حداقل یک گیگا بایت حافظه براش بخرین . معمولن تمام دوربین ها موقع خرید ، حافظه کمی دارن و 128 یا نهایت 256 مگابایت بیشتر نیست .
- سعی کنین دوربینی که خریداری میکنین جزو مارک های معروف باشه ! درسته بعضی اوقات بعضی شرکت های معروف دوربین هم میسازن ولی باید توجه داشته باشین که کار اصلی اون شرکت در چه زمینه ای هست ؟ مثلن شرکت ال جی همه نوع وسیله برقی میسازه ولی در واقع تخصص اصلی این شرکت لوازم برقی خانگی هست و در عمل موبایل ها و دوربین ها و سایر وسایئل تولیدی این شرکت کارایی و کیفیت ندارن ! در مورد دوربین عکاسی هم همینطور . شرکت هایی مثل Sony - Nikon – Canon – Kodak – Fuji جزو شرکتهایی هستن که تخصص اصلی اونها در درجه اول دوربینه و تجهیزات عکاسی و چاپ هست و بهترین و با کیفیت ترین دوربین ها رو تولید میکنن مخصوصن شرکت های کنون و نیکون که دوربین های حرفه ای اونها در دنیا معروفه . پس هنگام خرید به نوع مارک دوربین حتمن دقت داشته باشین و هر مارکی رو حتا به بهای ارزونتر بودن ، هرگز نخرین !!!
- مورد بعدی اندازه اسکرین یا مانیتور یا صفحه نمایش دوربین شماست که وقتی میخواهید عکس بگیرین پیش نمایش رو در اون میتونید مشاهده کنین . امروزه اسکرین های بزرگتر از 2 اینچ به بازار اومدن . پس اگه میخواهید دوربین جدیدی بخرین سعی کنین نوعی رو انتخاب کنین که اسکرین اون بزرگ باشه .
- اندازه و سبکی یا وزن دوربین هم مورد مهمیه . دوربین های حرفه ای معمولن بزرگ هستن و سنگین ولی دوربین های آماتوری سبک و کوچک هستن و این مساله رو باید موقع خرید در نظر داشته باشین . چون گاهی اوقات اندازه بزرگ دوربین باعث آزار شما میشه چه در موقع عکس برداری و چه در زمان حمل در جیب .
- دوربین های دیجیتال عکاسی قادر به فیلم برداری هم هستن . اما نکته بسیار مهم اینه که هرگز یک دوربین عکاسی نمیتونه به خوبی یک دوربین فیلم برداری , فیلم بگیره و برعکس دوربین فیلم برداری که قابلیت گرفتن عکس داره نمیتونه به خوبی یک دوربین صرفن عکاسی , عکس بگیره . بعضی ها تصور میکنن با یک تیر دو نشون زدن ولی در عمل دستگاههای دو کاره تصویر برداری در یک زمینه خوب و در زمینه دیگه ضعیف هستن . سعی کنین برای عکاسی دوربینی جدا و برای فیلم برداری دوربینی مجزا تهیه کنید تا بهترین نتیجه رو بدست بیارین .
و سخن آخر اینکه با توجه به سادگی و کیفیت عالی و مرغوبیت دوربین های دیجیتال , اگه شما فردی عادی هستین که هدفتون از خرید دوربین عکاسی گرفتن عکس در جشن تولد یا مراسم نامزدی یا چند عکس یادگاری از خودتون و دوستانتون و یا عکس از مناظر طبیعت در سفر هاست , بهترین انتخاب برای شما در درجه اول دوربین های سونی , سری SyberShot هست و بعد مارک هایی مثل نیکون و کنون و فوجی . در خرید دوربین های کنون آماتوری این نکته رو مد نظر داشته باشین که عکس گرفتن اونها در محیط خارج از منزل یا Out Door چندان جالب نیست و رنگها مرده ست . ولی در عکس گرفتن از محیط داخلی خیلی عالی هستن . دوربین های نیکون در محیط خارج عالی ولی در محیط داخلی ضعیف و دوربین های سونی در هر دو محیط تقریبن خیلی عالی هستن . البته نظر قطعی هرگز نمیشه داد چون هر روز مدل های جدیدی به بازار میاد و تکنولوژی دائم در حال تغییره ولی اصول کار رو بدونین میتونه شما رو در یک خرید مناسب یاری بده .
در مورد علاقه مندان به عکاسی , اگه شخصی هستین که میخواهین عکاسی رو شروع کنین بهتره در درجه اول با یکی از دوربین های آماتوری کارتون رو شروع کنین و بعد از کسب مهارت های ابتدایی و آزموده شدن و شرکت در کلاس های تئوری عکاسی , به فکر خرید یک دوربین حرفه ای با راهنمایی استاد عکاسیتون برای کلاسهای عملی باشین .
سایتهایی که میتونن به شما اطلاعات بیشتری بدن رو براتون مینویسم :
سایت تبادل نظر دوستداران عکاسی و راهنمایی در تمام زمینه ها به زبان فارسی :
سایتی بسیار مفید و جالب در مورد انتخاب نوع و مارک دوربین و جزئیات فنی اون به شکل تصویری به زبان انگلیسی :
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر