مدتهاست که بین مجامع علمی و همینطور بین مردم بر سر اینکه مصرف گوشت رو باید حذف کرد و بجای اون از مواد غذایی جایگزین مثل سویا یا عدس استفاده کرد بحث های داغی وجود داره ! اما اینکه آیا واقعن سویا کار گوشت رو برای بدن انجام میده یا نه , هنوز خیلی ها بهش شک دارن و ردش میکنن ! سعی میکنم به زبون ساده این دو ماده خوراکی رو شرح بدم تا خودتون تصمیم بگیرین که گوشت بهتره یا سویا ؟
عضلات انسان برای اینکه بتونن رشد کنن و ضعیف نشن و قدرت داشته باشن نیاز به نوعی پروتئین بنام آمینو اسید دارن . این ماده در تمام مواد گوشتی به وفور پیدا میشه و هیچ ماده جایگزینی برای اون هنوز کشف نشده حتا در سویا ! ورزشکارانی که به کار پرورش اندام میپردازن طرفدار آمینو اسید و پروتئین خالص یا کراتین هستن برای اینکه عضلاتشون بزرگ بشه و باد کنه و خوش فرم ! این وزشکاران در طول 24 ساعل باید 12 عدد قرص آمینو اسید مصرف کنن و مقدار 50 گرم کراتین تا بتونن با ورزشهای سنگین روزانه بر حجم عضلاتشون اضافه کنن . در آزمایشی که روی بدنسازان صورت گرفته مشخص شده که حتا شیر خالص سویا هم نتونسته ذره ای روی حجیم شدن عضلات اثر بذاره با اینکه مغز سویا سرشار از پروتئینه !! از طرفی مشخص شده ورزشکارانی که پروتئین های مصنوعی مصرف میکردن کمتر حجم آوری عضلانی داشتن به نسبت ورزشکارانی که بطور همزمان از سفیده تخم مرغ و پروتئین های مصنوعی برای حجم آوردن عضلات استفاده میکردن . آزمایشانی که به تازگی صورت گرفته نشون داده کسانیکه فراورده های گوشتی رو از وعده غذایی حذف کردن بعد از مدتی دچار تحلیل عضلانی و ضعف عضلات شدن که وقتی دوباره به مصرف گوشت رو آوردن این عوارض از بین رفته !
امروزه متخصصین تغذیه به این نتیجه رسیدن که هیچ ماده غذایی نمیتونه جایگزین گوشت بشه . گوشت قرمز و گوشت سفید هر دو برای بدن لازم و ضروری هستن ولی به صورت تعادل . واقعیت اینه که بدن انسان زمانی بیمار میشه که در مصرف خوراکی ها دچار زیاده روی یا کم خوری شده باشه ! کسانیکه دچار فشار خون و تنگی عروق و بیماریای قلبی و اسید اوریک و .. میشن " بجز موارد ارثی " همگی در اثر مصرف نادرست و بیش از اندازه مواد غذایی به این بیماریها دچار شدن ! مصرف بی رویه گوشت قرمز یکی از اونهاست . هر چیزی اگه بطور بی رویه مصرف بشه عوارض بدنبال میاره حتا نوشیدن بیش از اندازه آب !! افرادی که گیاه خوار مطلق هستن بعد از مدتی دچار بیماریهای عضلانی شدید میشن و بسیاری ناراحتی های جسمی . حتا مصرف نکردن کم گوشت باعث درصد بالاتر پوکی استخوان در مردان میشه و هر مرد بالغ در روز باید حداقل 120 گرم پروتئین که از گوشت میگیره مصرف کنه و در کنارش ورزش و تحرک بدنی هم داشته باشه تا دچار چاقی و عوارض مصرف بیش از اندازه گوشت نشه . حتا کسانیکه گوشت قرمز برای اونها مضر هست , باید از گوشت فیله ماهی و یا فیله مرغ استفاده کنن چون بدن به پروتئین نیاز داره . نتیجه اینکه مصرف سویا و یا عدس که هر دو به گوشت گیاهی معروف شدن , نمیتونه جایگزینی برای گوشت باشه ولی میتونه مقدار مصرف گوشت رو در کسانیکه گوشت زیاد مصرف میکنن پایین بیاره و با ترکیب سویا با گوشت , مقدار گوشت مصرفی رو کم کرد و در کنارش از ویتامین ها و فایبر موجود در سویا هم بهرمند شد .
در واقع اینجاست که شعار پیشگیری بهتر از درمانه , مصداق پیدا میکنه . کم و به اندازه بخوریم و همیشه بخوریم !
عضلات انسان برای اینکه بتونن رشد کنن و ضعیف نشن و قدرت داشته باشن نیاز به نوعی پروتئین بنام آمینو اسید دارن . این ماده در تمام مواد گوشتی به وفور پیدا میشه و هیچ ماده جایگزینی برای اون هنوز کشف نشده حتا در سویا ! ورزشکارانی که به کار پرورش اندام میپردازن طرفدار آمینو اسید و پروتئین خالص یا کراتین هستن برای اینکه عضلاتشون بزرگ بشه و باد کنه و خوش فرم ! این وزشکاران در طول 24 ساعل باید 12 عدد قرص آمینو اسید مصرف کنن و مقدار 50 گرم کراتین تا بتونن با ورزشهای سنگین روزانه بر حجم عضلاتشون اضافه کنن . در آزمایشی که روی بدنسازان صورت گرفته مشخص شده که حتا شیر خالص سویا هم نتونسته ذره ای روی حجیم شدن عضلات اثر بذاره با اینکه مغز سویا سرشار از پروتئینه !! از طرفی مشخص شده ورزشکارانی که پروتئین های مصنوعی مصرف میکردن کمتر حجم آوری عضلانی داشتن به نسبت ورزشکارانی که بطور همزمان از سفیده تخم مرغ و پروتئین های مصنوعی برای حجم آوردن عضلات استفاده میکردن . آزمایشانی که به تازگی صورت گرفته نشون داده کسانیکه فراورده های گوشتی رو از وعده غذایی حذف کردن بعد از مدتی دچار تحلیل عضلانی و ضعف عضلات شدن که وقتی دوباره به مصرف گوشت رو آوردن این عوارض از بین رفته !
امروزه متخصصین تغذیه به این نتیجه رسیدن که هیچ ماده غذایی نمیتونه جایگزین گوشت بشه . گوشت قرمز و گوشت سفید هر دو برای بدن لازم و ضروری هستن ولی به صورت تعادل . واقعیت اینه که بدن انسان زمانی بیمار میشه که در مصرف خوراکی ها دچار زیاده روی یا کم خوری شده باشه ! کسانیکه دچار فشار خون و تنگی عروق و بیماریای قلبی و اسید اوریک و .. میشن " بجز موارد ارثی " همگی در اثر مصرف نادرست و بیش از اندازه مواد غذایی به این بیماریها دچار شدن ! مصرف بی رویه گوشت قرمز یکی از اونهاست . هر چیزی اگه بطور بی رویه مصرف بشه عوارض بدنبال میاره حتا نوشیدن بیش از اندازه آب !! افرادی که گیاه خوار مطلق هستن بعد از مدتی دچار بیماریهای عضلانی شدید میشن و بسیاری ناراحتی های جسمی . حتا مصرف نکردن کم گوشت باعث درصد بالاتر پوکی استخوان در مردان میشه و هر مرد بالغ در روز باید حداقل 120 گرم پروتئین که از گوشت میگیره مصرف کنه و در کنارش ورزش و تحرک بدنی هم داشته باشه تا دچار چاقی و عوارض مصرف بیش از اندازه گوشت نشه . حتا کسانیکه گوشت قرمز برای اونها مضر هست , باید از گوشت فیله ماهی و یا فیله مرغ استفاده کنن چون بدن به پروتئین نیاز داره . نتیجه اینکه مصرف سویا و یا عدس که هر دو به گوشت گیاهی معروف شدن , نمیتونه جایگزینی برای گوشت باشه ولی میتونه مقدار مصرف گوشت رو در کسانیکه گوشت زیاد مصرف میکنن پایین بیاره و با ترکیب سویا با گوشت , مقدار گوشت مصرفی رو کم کرد و در کنارش از ویتامین ها و فایبر موجود در سویا هم بهرمند شد .
در واقع اینجاست که شعار پیشگیری بهتر از درمانه , مصداق پیدا میکنه . کم و به اندازه بخوریم و همیشه بخوریم !
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر