فصل تابستونه و گرما بیداد میکنه و اثر این گرما روی همه چیز اثر مخرب میذاره از جمله میوه ها . توی این فصل میوه هایی که میخریم همیشه مقداری از اونها شل و له شده هستن و بر اثر گرما بیش از اندازه رسیده شدن و حتا بعضی از اونها سفت و نارس هستن . این میوه ها معمولن باب میل افراد خانواده نیست و جلوی مهمون هم نمیشه گذاشت و بچه ها هم لب بهشون نمیزنن و تنها راهی که میمونه دور ریختن اونهاست ! ولی با تبدیل اونها به کمپوت , هم میشه اونها رو از دور ریختن نجات داد و هم یک دسر خیلی خوشمزه درست کرد .
معمولن ایرانی ها عادت دارن خرید میوه رو بطور کلی انجام بدن . یعنی هیچ وقت نمیشه که برن و تنها یک رقم میوه بخرن و زمانی برای خرید میوه میرن که میوه هاشون تموم شده و چندین رقم میوه رو یکجا میخرن و میارن . برای همین درست کردن کمپوت چند میوه یا مخلوط راه حل مناسبیه برای این عادت . میوه هایی رو که میشه در این کمپوت ریخت شامل گیلاس و آلبالو و سیب و هلو و زرد آلو و گوجه سبز و آلو زرد و شلیل و گلابی و انبه و آناناس و کیوی و حتا شاه توت هستن و باقی میوه ها چندان خوشمزه نمیشن توی کمپوت از جمله موز ! البته به ذائقه بستگی داره .
میوه های لک دار و شل رو سوا کنین و بشورین و بعد با کارد قسمت های خیلی خراب رو بریده و دور بندازین و باقی قسمت ها رو به دلخواه ریز یا درشت , خرد کنید و توی یک قابلمه بریزین . هسته میوه ها رو تا حد امکان در بیارین ! البته میوه هایی مثل گوجه سبز رو بهتره از خیر در آوردن هسته ش گذشت ! حالا فقط به اندازه ای آب توی قابلمه بریزین که تا نصف میوه ها رو آب بگیره . بعد زیر قابلمه رو روشن کنید و صبر کنید تا آب جوش بیاد . حالا یک استکان شکر و یا در صورتیکه مقدار میوه هاتون کم هست , قاشق قاشق شکر به مخلوط آب و میوه ها اضافه کنین و هم بزنین و بچشین . شیرینی کمپوت باید کم شیرین باشه و مثل مربا نباید از شیرینی دل رو بزنه شیره غلیظی داشته باشه ! وقتی شیرینی کمپوت به نظرتون اندازه اومد ده تا پانزده دقیقه که جوش خورد و میوه ها نرم شدن کافیه و زیر قابلمه رو خاموش کنین و بذارین سرد بشه و بعد در یخچال نگهداری کنید . در ضمن لازم نیست در قابلمه رو بذارین و بذارین با شعله خیلی ملایم قل بخوره که در اینصورت کمی آب بیشتر بریزین .
این کمپوت خیلی خوشمزه میشه و اگه از میوه هایی مثل گیلاس قرمز یا آلبالو یا شاه توت هم توی اون استفاده کنید , رنگ صورتی و قرمز خیلی خوشرنگی میگیره و چون چندین میوه توی اون هست , مزه اون ملس میشه یعنی ترش و شیرین و بچه ها خیلی اونو خوب میخوره . به نظر میوه هایی که توی این کمپوت خوشمزه میشن شاه توت و آلبالو و گیلاس و هلو و شلیل و آلو زرد هستن که البته این نظر شخصیه و من این میوه ها رو خیلی بیشتر دوست دارم .
برای میوه های زمستونی هم میتونید از پرتقال و نارنگی و کیوی و مغز گریپ فروت و حتا انگور های درشت بدون هسته استفاده کنید و بجای آب , از آب انار استفاده کنید که خیلی خیلی خوشمزه میشه .
معمولن ایرانی ها عادت دارن خرید میوه رو بطور کلی انجام بدن . یعنی هیچ وقت نمیشه که برن و تنها یک رقم میوه بخرن و زمانی برای خرید میوه میرن که میوه هاشون تموم شده و چندین رقم میوه رو یکجا میخرن و میارن . برای همین درست کردن کمپوت چند میوه یا مخلوط راه حل مناسبیه برای این عادت . میوه هایی رو که میشه در این کمپوت ریخت شامل گیلاس و آلبالو و سیب و هلو و زرد آلو و گوجه سبز و آلو زرد و شلیل و گلابی و انبه و آناناس و کیوی و حتا شاه توت هستن و باقی میوه ها چندان خوشمزه نمیشن توی کمپوت از جمله موز ! البته به ذائقه بستگی داره .
میوه های لک دار و شل رو سوا کنین و بشورین و بعد با کارد قسمت های خیلی خراب رو بریده و دور بندازین و باقی قسمت ها رو به دلخواه ریز یا درشت , خرد کنید و توی یک قابلمه بریزین . هسته میوه ها رو تا حد امکان در بیارین ! البته میوه هایی مثل گوجه سبز رو بهتره از خیر در آوردن هسته ش گذشت ! حالا فقط به اندازه ای آب توی قابلمه بریزین که تا نصف میوه ها رو آب بگیره . بعد زیر قابلمه رو روشن کنید و صبر کنید تا آب جوش بیاد . حالا یک استکان شکر و یا در صورتیکه مقدار میوه هاتون کم هست , قاشق قاشق شکر به مخلوط آب و میوه ها اضافه کنین و هم بزنین و بچشین . شیرینی کمپوت باید کم شیرین باشه و مثل مربا نباید از شیرینی دل رو بزنه شیره غلیظی داشته باشه ! وقتی شیرینی کمپوت به نظرتون اندازه اومد ده تا پانزده دقیقه که جوش خورد و میوه ها نرم شدن کافیه و زیر قابلمه رو خاموش کنین و بذارین سرد بشه و بعد در یخچال نگهداری کنید . در ضمن لازم نیست در قابلمه رو بذارین و بذارین با شعله خیلی ملایم قل بخوره که در اینصورت کمی آب بیشتر بریزین .
این کمپوت خیلی خوشمزه میشه و اگه از میوه هایی مثل گیلاس قرمز یا آلبالو یا شاه توت هم توی اون استفاده کنید , رنگ صورتی و قرمز خیلی خوشرنگی میگیره و چون چندین میوه توی اون هست , مزه اون ملس میشه یعنی ترش و شیرین و بچه ها خیلی اونو خوب میخوره . به نظر میوه هایی که توی این کمپوت خوشمزه میشن شاه توت و آلبالو و گیلاس و هلو و شلیل و آلو زرد هستن که البته این نظر شخصیه و من این میوه ها رو خیلی بیشتر دوست دارم .
برای میوه های زمستونی هم میتونید از پرتقال و نارنگی و کیوی و مغز گریپ فروت و حتا انگور های درشت بدون هسته استفاده کنید و بجای آب , از آب انار استفاده کنید که خیلی خیلی خوشمزه میشه .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر