چهارشنبه، اردیبهشت ۲۶، ۱۳۸۶

فواید عدس

عدس یا گوشت گیاهی از حبوباتی بشمار میاد که طرفداران چندانی نداره ! با اینکه خاصیت زیادی داره ولی چون طبع سردی داره و ایجاد نفخ میکنه و سنگین و دیر هضمه , به مزاج خیلی ها نمیسازه و خیلی ها از خوردنش پرهیز میکنن ! در صورتیکه این ماده غذایی فواید عجیبی داره و میشه جلوی این ناهنجاری ها رو گرفت اگر که مصرف درست اون رو بدونیم و با موادی ترکیبش کنیم که هم خاصیت های بدش رو از بین ببره و هم غنی ترش کنه :

عدس به علت داشتن فسفر بالا و اسید آمینه , تا حدی میتونه جایگزین گوشت باشه و برای مغز خیلی مفیده و باعث رشد سلولهای مغزی در کودکان میشه و همینوطور افرادی که کم خونی دارن رو میتونه درمان کنه . افرادی که دچار کم خونی هستن و خوردن گوشت قرمزش براشون ضرر داره از عدس میتونن استفاده کنن . چون طبع عدس سرد هست معمولن اونو با مواد غذایی شیرین همراه میکنن . برای نمونه عدس پلو رو با کشمش و خرما سرو میکنن تا این خاصیتش رو از بین ببره . خوراک های عمومی ای که با عدس درست میشن شامل عدسی و عدس پلو و سوپ عدس و بعضی از انواع آش ها هستن که از عدس استفاده میکنن . اما عدسی رایج ترین و عمومی ترین غذایی هست که تقریبن همه طعم و مزه اونو دوست دارن . عدسی رو معمولن بعنوان صبحانه میخورن و قدیم ها به بچه های مدرسه رو میدادن تا فکرشون خوب کار کنه . ولی خوردن عدسی بدون مخلفات لطفی نداره . میشه با اضافه کردن چند افزودنی طبیعی و بسیار مفید به این غذا هم طعم اونو بهتر کرد و هم خواص منفی اونو از بین برد . برای این منظور شما احتیاج به مواد زیر دارین تا یکی از بهترین و ساده ترین خوراک ها رو برای ناهار یا صبحانه آماده کنید :
- جعفری و گشنیز : 50 تا 100 گرم یا به مقدار دلخواه .
- پیازچه یا پیاز : به مقدار دلخواه " ترجیحن از پیازچه استفاده کنید "
- لیمو ترش ، گلپر ، فلفل سیاه یا قرمز ، روغن زیتون .

شب قبل ؛ عدس ها رو بذارید تا خیس بخوره . در اینصورت موقع پختن مغز پخت میشن و نرم و هم سریعتر میپزن . بعد از اینکه عدس ها کمی پخته شدن کمی نمک به عدس اضافه کنید و بذارید خوب بپزه . بعد از اینکه عدس ها رو پختید ، جعفری و گشتیز رو به همراه پیازچه ؛ ریز خرد کنید و داخل ظرف عدس بریزید . یا میتونید در ظرف جداگانه بریزید تا هر کسی به هر مقدار که دوست داشت برای خودش بریزه . آب لیموی تازه و گلپر و فلفل و روغن زیتون هم به میزان دلخواه میتونید مصرف کنید . با اضافه کردن این مواد عدسی یک خوراک کامل به شمار میاد :

- عدس حاوی آهن و فسفر هست .
- گلپر باعث تقویت عمومی بدن میشه و ضد باکتری و ضد نفخ هست .
- آب لیمو ترش تازه هم سرشار از ویتامین سی هست .
- پیازچه منبعی غنی از کلسیم و آهک و پتاسیم هست .
- جعفری تصفیه کننده خون هست و سرشار از ویتامین .
- گشنیز صد نفح و ضد التهاب هست و از طرفی هم معطر و خوشمزه .
- روغن زیتون هم که خاصیت ملینی و پایین آوردن کلسترول خون و ضد سرطان داره .
- فلفل قرمز هم ضد نفخ و درد و هضم دهنده قوی و سرشار از ویتامین سی و رقیق کننده خون هست .

همینطور میتونید عدس پلوی ساده رو هم تبدیل به یک غذای تجملی کنید . مواد مختلف رو جدا جدا سرخ کنید و در آخر با عدس پلو مخلوط کنید و نتیجه رو ببینید : پیاز داغ سرخ کرده . سیب زمینی سرخ کرده بصورت مربع مربع . کشمش پلویی سرخ کرده . گوشت چرخ کرده تفت داده شده , طعم و خاصیت این غذا رو خیلی بهتر کنن .

۲ نظر:

يه شيواي ديگه گفت...

من عاشق عدسيم و هميشه هم كلي ادويه بهش ميزنم البته توش گوجه فرنگي هم خورد ميكنم و ميريزيم كه بنظرم بهتر ميشه از اين به بعد جعفري و گشنيز هم حتما اضافه ميكنم

ناشناس گفت...

شيوا جان سلام. خوبی؟ شيوا خانوم، تو اين متن ات از کلمه "مغز پخت" استفاده کرده بودی..خيلی وقت بود دنبال کلمه معادل انگليسی اش ميگشتم ولی پيدا نميکردم..البته چيزی که اذيتم ميکنه اينه که يه چند بار قبلا ها به يه مناسبتی اينو شنيده بودم ولی الان هرچی فکر ميکنم يادم نمياد چی بود...تا الان که يهو تو اين متن تو دوباره اين کلمه رو ديدم...تو چيزی به ذهن ات نمی رسه؟ ( کلمه well done هم نيست...يه چيز ديگه بهش ميگن)