خورشت ملا قرمه Mela Qurmeh اصلیتش مال منطقه مازندران ایران هست و در واقع یک خورشت قرمه سبزی گیاهیه که بجای گوشت توی اون از بادمجان استفاده شده . خیلی خیلی خوشمزه ست و خیلی ساده درست میشه و سریع . بهتره که این خورشت رو به همراه کوکو سبزی درست کنین :
مواد لازم :
- پیاز : یک عدد متوسط .
- سبزیجات شامل : سبزی قرمه ( تره فرنگی , گشنیز , جعفری , شنبلیله ) .
- بادمجان : یک عدد بزرگ .
- نعنا خشک : یک قاشق غذاخوری .
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری .
- قرص عصاره گیاهی / گوشتی : یک عدد .
- پودر لیمو عمانی و آب لیمو : به مقدار دلخواه .
- فلفل قرمز : به دلخواد .
مواد لازم :
- پیاز : یک عدد متوسط .
- سبزیجات شامل : سبزی قرمه ( تره فرنگی , گشنیز , جعفری , شنبلیله ) .
- بادمجان : یک عدد بزرگ .
- نعنا خشک : یک قاشق غذاخوری .
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذا خوری .
- قرص عصاره گیاهی / گوشتی : یک عدد .
- پودر لیمو عمانی و آب لیمو : به مقدار دلخواه .
- فلفل قرمز : به دلخواد .
روش تهیه :
ابتدا بادمجان رو پوست کنده و نگینی خُرد و در روغن سرخ میکنیم . اما نه اونقدر که قهوه ای بشه . وقتی که کمی بادمجان ها سرخ شدن , اونها رو کناری میذاریم . حالا توی قابلمه پیازمون رو ریز خرد کرده و تفت میدیم . وقتی پیازها کمی طلایی شدن , بادمجان ها رو هم اضافه کرده و کمی با هم تفت میدیم و سپس کمی زردچوبه زده و یک دقیقه تفت میدیم و زیرش رو خاموش میکنیم و مواد رو در ظرفی جداگانه میذاریم کنار .
حالا سراغ سبزیجاتمون میریم . اگر در ایران زندگی میکنین , سبزی قرمه برای این کار مناسب هست ولی اگر در خارج از کشور زندگی میکنین , جعفری و گشنیز و برگ های سبز تره فرنگی رو به نسبت مساوی از هر کدوم با هم ریز خرد کرده و در ماهیتابه میریزیم , کمی هم شنبلیله خشک به همراه نعنا خشک اضافه کرده و سبزیجاتمون رو تفت میدیم و مثل سبزی قرمه کمی سرخ میکنیم . اما مراقب باشین سیاه نشه و زیادی سرخ نشن ! بعد از سرخ شدن سبزیجات , کمی آب جوش به سبزیها که در قابلمه هستن اضافه میکنیم و یک عدد قرص عصاره گیاهی یا گوشتی و یا اگر آب گوشت یا آب مرغ از قبل دارین اضافه میکنیم و سپس بادمجان ها رو اضافه میکنیم . رب رو هم به همراه پودر لیمو عمانی و کمی آب لیمو یا آب نارنج , بعنوان چاشنی اضافه میکنیم . بهتره از لیموعمانی درسته استفاده نشه !! حالا زیر قابلمه رو کم کرده و میذاریم خیلی آروم بپزه و جا بیافته و روغن بیافته .
این خورشت خوشمزه رو به همراه برنج سفید و کوکوی سبزی با ماست بورانی اسفناج که کمی هم سیر رنده شده بهش اضافه کردین , میتونین سرو کنید .
ابتدا بادمجان رو پوست کنده و نگینی خُرد و در روغن سرخ میکنیم . اما نه اونقدر که قهوه ای بشه . وقتی که کمی بادمجان ها سرخ شدن , اونها رو کناری میذاریم . حالا توی قابلمه پیازمون رو ریز خرد کرده و تفت میدیم . وقتی پیازها کمی طلایی شدن , بادمجان ها رو هم اضافه کرده و کمی با هم تفت میدیم و سپس کمی زردچوبه زده و یک دقیقه تفت میدیم و زیرش رو خاموش میکنیم و مواد رو در ظرفی جداگانه میذاریم کنار .
حالا سراغ سبزیجاتمون میریم . اگر در ایران زندگی میکنین , سبزی قرمه برای این کار مناسب هست ولی اگر در خارج از کشور زندگی میکنین , جعفری و گشنیز و برگ های سبز تره فرنگی رو به نسبت مساوی از هر کدوم با هم ریز خرد کرده و در ماهیتابه میریزیم , کمی هم شنبلیله خشک به همراه نعنا خشک اضافه کرده و سبزیجاتمون رو تفت میدیم و مثل سبزی قرمه کمی سرخ میکنیم . اما مراقب باشین سیاه نشه و زیادی سرخ نشن ! بعد از سرخ شدن سبزیجات , کمی آب جوش به سبزیها که در قابلمه هستن اضافه میکنیم و یک عدد قرص عصاره گیاهی یا گوشتی و یا اگر آب گوشت یا آب مرغ از قبل دارین اضافه میکنیم و سپس بادمجان ها رو اضافه میکنیم . رب رو هم به همراه پودر لیمو عمانی و کمی آب لیمو یا آب نارنج , بعنوان چاشنی اضافه میکنیم . بهتره از لیموعمانی درسته استفاده نشه !! حالا زیر قابلمه رو کم کرده و میذاریم خیلی آروم بپزه و جا بیافته و روغن بیافته .
این خورشت خوشمزه رو به همراه برنج سفید و کوکوی سبزی با ماست بورانی اسفناج که کمی هم سیر رنده شده بهش اضافه کردین , میتونین سرو کنید .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر