سه‌شنبه، تیر ۲۷، ۱۳۹۱

خورشت بادمجان بدون گوشت

این روزها با بالا رفتن سرسام آور قیمت گوشت در ایران , خانواده ها مثل گذشته نمی تونن از گوشت استفاده کنن . به همین دلیل خیلی از خورشت های ایرانی که پایه اصلی اونها گوشت هست , کنار گذاشته میشه . از طرفی هم خیلی ها هستن که عاشق خورش های متنوع و خوشمزه ایرانی هستن ولی به دلیل بیماری و پرهیز غذایی برای گوشت , از خوردن اونها محروم هستن ! اما با کمی ابتکار میشه این خوراک ها رو بدون گوشت و 100% گیاهی و سالم درست کرد که هم خیلی سالم تر هستن و هم خیلی خوشمزه تر . خورشت بادمجون یکی از خورش های بسیار خوشمزه ایرانی هست و کمتر کسی رو میشناسم که این خوراک رو دوست نداشته باشه . ساده و خیلی ارزان قیمت و بسیار سریع این خورش رو آماده میکنیم :

مواد مورد نیاز :

- بادمجان : به مقدار مورد نیاز .
- غوره یا آب غوره : به دلخواه .
- گوجه فرنگی درشت : دو تا سه عدد .
- پیاز : یک عدد متوسط .
- رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری سر صاف .
- قرص یا عصاره گوشت ( طعم دهنده های سوپی و خورشی ) : یک عدد .
- نمک و فلفل و زردچوبه : به مقدار دلخواه .

* بامیه : یک پیاله کوچک !

روش تهیه :

در ابتدا بادمجان ها رو پوست کنده و سرخ میکنیم و کناری میذاریم . سپس پیاز رو در قابلمه یا ماهیتابه خرد کرده و تفت میدیم و کمی که طلایی شد , زردچوبه و سپس فلفل سیاه رو اضافه میکنیم . سپس یک تا دو لیوان آب ولرم که بستگی به مقدار خورش و موادتون داره ، داخل قابلمه ریخته و قرص یاعصاره گوشت رو اضافه کرده و مخلوط میکنیم تا کاملن حل بشه . میتونین از عصاره های گیاهی , بجای گوشتی هم استفاده کنین . استفاده از این عصاره ها تنها برای طعم دادن هست . رب گوجه فرنگی رو هم اضافه میکنیم و در آب حل میکنیم . من هم از غوره و هم از آب غوره استفاده میکنم . اگر از آب غوره استفاده میکنید , میتونین نصف استکان آب غوره اضافه کنین و سپس بادمجان ها و بعد گوجه فرنگی ها رو که پوست کنده و 4 قاچ کردیم اضافه میکنیم و کمی هم غوره میریزیم و نمک خورشت رو میچشیم و اگر کم بود , اضافه میکنیم .
اگر از بامیه هم خوشتون میاد و دوست دارین , میتونین هر مقدار که دلتون میخواد بامیه هم به این خورش اضافه کنین و هم خوشمزه میشه و هم لعاب خوبی میندازه . 

( برای دیدن تصویر در اندازه اصلی روی آن کیلک کنید )


وقتی آب قابلمه جوش اومد شعله رو کم میکنیم و در قابلمه رو میذاریم . مدت زمان پخت تا وقتی هست که بادمجان ها و گوجه فرنگی ها نرم بشن و کمی هم آب خورش غلیظ بشه و لعابدار بشه و به اصطلاح خورش جا بیافته .. این خورش نیم ساعته آماده میشه !

در این فاصله میتونین برنجتون رو هم آماده کنین و این خورش کاملن گیاهی و خوشمزه رو باهاش سرو کنین ..

هیچ نظری موجود نیست: