خیلی ها مانند تهرانی ها تنها به کدوی حلوایی میگن کدو و کدوی سبز رو دوست
ندارن و نمیخورن ! اما کدوی سبز جزو یکی از سیفی جات پر خاصیت به شمار میاد
و اگر خوب درست بشه , خیلی خوشمزه ست . این نوع کدو هم به صورت خام در
سالاد و یا سرخ کرده در خورشت ها و یا پخته شده در خوراک های سبزیجات و یا
آب گرفته برای مصارف دارویی مثل پایین بردن فشار و چربی خون استفاده میشه .
خوراکی که در زیر آموزش میدم , یک خوراک بسیار ساده و خوشمزه و کاملن
گیاهی هست که با کدوی سبز درست میشه و زمان خیلی کمی رو میبره :
مواد لازم :
- کدوی سبز : چهار تا پنج عدد متوسط .
- گوجه فرنگی : سه عدد متوسط .
- سیب زمینی : دو عدد متوسط .
- سیر : یک تا دو حبه .
- پیاز : یک عدد متوسط .
- روغن زیتون یا هر نوع روغن مایع گیاهی : برای سرخ کردن ( به دلخواه ) .
- سویا سُس , نمک , فلفل , آب لیمو یا آبغوره : به دلخواه .
روش تهیه :
کدوها رو اگر قلمی و پوست نازک باشن , با پوست از وسط نصف میکنیم و اونها
رو روی شعله متوسط با مقدار خیلی کمی روغن زیتون یا هر نوع روغن گیاهی دیگه
توی ماهیتابه کمی تفت میدیم . فقط کمی که نرم بشن و روی اونها کمی طلایی
بشه کافی هست .. سیب زمینی ها رو هم , همزمان در آب فقط کمی نیم پز میکنیم و
سپس پوست میکنیم و به تکه های درشت خرد میکنیم و فقط برای مدت 5 دقیقه تفت
میدیم در باقیمانده روغن کدوها . گوجه فرنگی ها رو هم حلقه حلقه میکنیم .
حالا پیازی که داریم رو خرد کرده و کمی تفت میدیم مثل پیازداغ ولی نباید برشته و طلایی بشه و فقط کمی نرم بشه و تغییر رنگ بده . حالا یک حبه سیر رو
که خرد کردیم از قبل ، اضافه میکنیم و نیم دقیقه تفت میدیم و سپس مواد رو
به ترتیب اضافه میکنیم : سیب زمینی ، کدو ، گوجه فرنگی . کمی نمک میپاشیم روی مواد
.. و سپس سُس رو اضافه میکنیم :
_ درست کردن سُس : مقدار دو قاشق غذاخوری سویا سُس و یک فنجان آب و کمی نمک و آبغوره یا آبلیمو رو به همراه یک حبه سیر ریز خرد شده با هم مخلوط میکنیم و سپس به موادمون توی قابلمه اضافه میکنیم . در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم و برای مدت 15 تا 20 دقیقه میذاریم بپزن . نباید خیلی پخته و له بشه این غذا . همون اندازه که سیب زمینی ها پخته شد کافی هست ..
_ درست کردن سُس : مقدار دو قاشق غذاخوری سویا سُس و یک فنجان آب و کمی نمک و آبغوره یا آبلیمو رو به همراه یک حبه سیر ریز خرد شده با هم مخلوط میکنیم و سپس به موادمون توی قابلمه اضافه میکنیم . در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم و برای مدت 15 تا 20 دقیقه میذاریم بپزن . نباید خیلی پخته و له بشه این غذا . همون اندازه که سیب زمینی ها پخته شد کافی هست ..
این خوراک خوشمزه رو موقع سرو کردن ، کمی پودر سیر روش میپاشین و همراه با ماست و نون میخورین .. امیدوارم خوشتون بیاد .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر