دوشنبه، مرداد ۰۷، ۱۳۸۷

لیمو مخصوص چای

خیلی از ما علاقه زیادی به چایی و لیمو یا چایی و نارنج داریم . ولی متاسفانه لیمو ترش در همه فصول وجود نداره ولی میشه اونو به روشی برای مدت طولانی آماده ش کرد که نه تنها خواصش رو از دست نده , بلکه طعم خوشش همچنان حفظ بشه . در ضمن این نوع لیمو , بیشتر حالت مجلسی هم داره و درست کردنش خالی از لطف نیست :

مواد لازم :

- لایم ( لیموهای کوچک و سبز ) : نیم کیلو .
- شیشه مربا : به تعداد لازم .
- شکر : به مقدار لازم .
- کارد تیر و تخته آشپزخانه .

طرز تهیه :

لایم ها رو ابتدا بشورین و بذارین آبش بره . بهتره که لایم هایی رو انتخاب کنین که پوست سبز و نازکی داشته باشن و کمی درشت شده باشن و آبدار . بعد از خشک شدن لایم ها , روی تخته آشپزخونه اونها رو از عرض بصورت حلقه حلقه برش های نازک بزنین و هسته های اونها رو با کارد خارج کنین . وقتی همه لایم ها رو بصورت گرد گرد بریدین , نصف قاشق غذا خوری شکر در کف یک شیشه مربایی تمیز بریزین و مقداری لایم در شیشه بریزین و دوباره یک لایه شکر . به اندازه 2 بند انگشت هر لایه لایم باید باشه . دوباره مقداری شکر روی لایم ها بریزین و لایه بعدی رو اضافه کنین . این کار رو اونقدر ادامه بدین تا برسین به دهانه شیشه . لایم ها رو هر بار که میریزین فشار ملایمی هم بدین تا خوب کیپ بشن , زیاد فشار وارد نکنین تا آب اونها خارج بشه . فشار خیلی ملایم . در آخر وقتی لایم ها به دهانه شیشه رسید کمی شکر روی اونها بریزین و درب شیشه رو ببندین و محکم کنین . حالا شیشه ها رو برای مدت 2 روز در بالکن یا محل آفتابگیری قرار بدین . بعد از 2 روز لایم ها کمی آب می اندازن . بعد از 2 روز شیشه ها رو به یخچال منتقل کنین و 2 هفته صبر کنین . بعد از دو هفته آماده ست . هر زمان که چایی درست کردین کافیه یک حلقه لایم داخل چاییتون بندازین و با یک قاشق مربا خوری کمی هم آب لیمو که کم شیرین هم هست توی چاییتون بریزین و از خوردن چایی با عطر و طعم لیمو و شیرینی بسیار ملایمش لذت ببرین . این لایم ها تا چندین ماه در یخچال قابل نگهداری هستن . 

** نکته : از ریختن آب به داخل شیشه جدن خودداری کنین وگرنه کپک میزنه ! 

۱ نظر:

ناشناس گفت...

خیلی عالی بود اگه میشه لیمو مخصوص چای رو برای من ایمیل کن