فکر میکنم این مطلب خیلی به درد بخور و عالیه و کمتر هم بهش پرداخته شده و در نوع خودش در وبلاگهای فارسی بی نظیر باشه . همه کسانیکه دوربین دیجیتال دارن باید این مطالب رو بلد باشن و با دونستن اینهاست که می تونین بهترین کیفیت واقعی عکس هاتون رو بدست بیارین . خوبه بدونین که تمامی عکاسانی که با دوربین دیجیتال کار میکنن باید حتمن این موارد رو بلد باشد و روی عکس هاشون اعمال کنن و هیچ عکاس دیجیتالی بدون ویرایش , عکسی رو چاپ نمیکنه . زمانیکه با دوربین دیجیتال عکس میگیرین در 99% موارد رنگ حقیقی محیط نمایش داده نمیشه و خیلی از جزئیات هم محو هستن و واضح نیستن و یا از بین میرن . بوسیله فتوشاپ باید اعمالی رو روی عکس ها پیاده کرد تا کیفیت و رنگ اصلی تصویر نمایان بشه . یکی از مهمترین این بخش ها , تراز رنگ هست که اغلب حسگرهای دوربین اشتباه محاسبه میکنن و یا خود افراد هم به اشتباه دوربین رو تنظیم میکنن . برای مثال اغلب دیدین که وقتی در داخل اتاق عکس میگیرین عکس شما طیفی از نور زرد داره بجای اینکه رنگ حقیقی رو داشته باشه و یا نورها زرد رنگ و مرده هستن , بجای نور سفید ! دوربین های پیشرفته نور سنجی کاملتری دارن و برای هر نوع لامپ و یا منبع نوری مثل تنگستن یا فلورسنت یا نور آفتاب یا سایه و ... تنظیم خاصی دارن ولی با اینهمه باز هم دقیق نیست و اغلب افراد هم چون از تنظیم اتوماتیک و دوربین های کامپکت استفاده میکنن , عکس هاشون نور واقعی و جلوه طبیعی رو نداره . در زیر بصورت خیلی خلاصه و ساده بهترین روش های اصلاح عکس های دیجیتال رو آموزش میدم :
برای دیدن عکس ها در سایز بزرگ روی آنها کلیک کنید .
عکس مربوطه رو در داخل فتوشاپ باز کنید ! حالا طبق تصویر داخل منوی مربوطه بشید .
بخش دوم :
پنجره کوچکی به اسم Level باز میشه دقیقن مطابق شکل . این پنجره در تمام ویرایش های فتوشاپ وجود داره !!
بخش سوم :
قسمت Chanel رو باز کنید و داخل کانال قرمز بشید . در زیر نمودار مشاهده میکنید که سمت چپ نمودار خالی هست . یعنی اطلاعاتی در اون قسمت وجود نداره . اون قسمت خالی با فلش های قرمز نمایش داده شده . تنها کاری که باید بکنید اینه که اون نقطه سیاه رنگ زیر نمودار رو به قسمت ابتدای نمودار بکشید . همون جایی که فلش اول داره نشون میده . سمت راست تصویر اطلاعات از بین نرفته بنابراین با اون قسمت کاری نداریم .
حالا اینبار کانال سبز رو از بالا باز میکنیم . اینبار در کانال سبز اطلاعات نمودار از هر دو طرف حذف شده . طبق تصویر نقاط سیاه و سفید رو از سمت راست و سمت چپ به ابتدای نمودار میکشیم . به همین ترتیب کانال آبی رو هم باز میکنیم و در صورتیکه اطلاعات رنگ از بین رفته بود اصلاح لازم رو مثل کانال سبز و قرمز انجام میدیم . وقتی کارمون تموم شد فقط روی دکمه OK کلیک میکنیم .
بخش پنجم :
مقایسه بین تصویر اولیه با تصویر اصلاح شده نشون میده چقدر اصلاح محسوس بوده و چه تاثیر عمیقی در رنگ عکس گذاشته ! این تغییر مخصوصن در عکسهایی که داخل اتاق گرفته میشه و به زردی متمایل میشن , به شدت تاثیر مطلوب میذاره .
کارمون هنوز تموم نشده و مهمترین بخش عکاسی دیجیتال در این قسمت قرار داره . طبق تصویر وارد منوی فیلتر بشین و فیلتر مورد نظر رو باز کنید .
بخش هفتم :
پنجره ای به شکل زیر نمایش داده میشه البته با تنظیماتی متفاوت . تنظیمات رو به شکل زیر در بیارین و اعداد رو به همین ترتیب تغییر بدید . با اینکار جزئیات پنهان تصویر نمایان میشه و تفاوت رو کاملن حس میکنید . نکته مهم اینه که باید دقت کنید اگه عکس شما نویز داشت , مقدار Amount رو کمتر کنید و اگه نویز نداشت و تغییرات نامحسوس بود , میزان Amount رو بیشتر کنید . میتونید با دستکاری نوارها و عقب و جلو بردنشون تنظیم دلخواهتون رو بدست بیارین . ولی در کل مقدار 100 تا 150 از همه مناسبتره .
- این قسمت هم بسیار کاربردی هست و حیفم اومد ننویسم . اغلب وقتی با دوربین دیجیتال عکس میگیریم , عکس ها تاریک میشن مخصوصن که رو به نور باشین و یا چندان از عکاسی سر در نیارین . این مشکل هم به سادگی در فتوشاپ حل میشه :
** این قسمت فقط در ورشن های CS1,2,3 فتوشاپ موجود هست !!!
تصویر مناره رو میبینید که سیاه هست و تاریکه . طبق تصویر زیر وارد منوی مربوطه بشید .
بخش دوم :
پنجره ای به این شکل باز میشه . در این پنجره 3 قسمت رو با فلش علامت زدم . به زبون خیلی ساده , اون دو قسمت بالایی هر جای تصویر که تاریک هست رو روشن میکنن و فلش پایینی , هر جای تصویر رو که خیلی روشن هست تاریک میکنه و تراز نور رو مطابق میل شما در میاره . بخش های دیگه هم دلبخواه هستن و تغییر رنگ و اعمال دیگه رو انجام میدن .
بخش سوم :
مقایسه کنید تصویر اولیه رو با تصویر اصلاح شده . این روش مخصوصن در عکس هایی که نور خورشید به شدت بخشی از عکس رو سفید کرده عالی جواب میده . در این صورت دو مقدار بالا رو صفر قرار بدین و مقدار فلش پایین رو بالا ببرین .
۱ نظر:
شیوا جان....عجب پستی بود...مرسی...من همیشه هم فتوشاپ داشتم؛ هم دوربین دیجیتال و هم هزارتا عکس؛ ولی هیچوقت فکر نمیکردم کیفیت عکسها رو بشه اینقدر بهبود داد....معرکه بود...مخصوصا اون تیکه آخر تنظیم سایه ها....تو رو جون هرکی دوس داری بازهم از این پست ها بنویس...من به این پستت نمره بیست از بیست میدم...به این میگن یه پست اساسی...ممنون
ارسال یک نظر