جمعه، بهمن ۲۲، ۱۳۸۹

روش نگهداری سیر و زنجبیل تازه

در آشپزی ایرانی متاسفانه سیر و زنجبیل تازه جایی ندارن در صورتیکه این دو سبزی , فوق العاده برای بدن مفید هستن و در تمام دنیا و حتا در کشورهای غربی , این دو سبزی و بخصوص سیر , جایگاه دائمی و مهمی در تهیه تقریبن تمام غذاها دارن . در آشپزی هندی , آشپزها سیر و زنجبیل تازه رو با هم میکس میکنن و بصورت پوره در میارن و زمانیکه پیازداغ درست میکنن , یک قاشق از این پوره رو به پیازهاشون اضافه میکنن که هم برای بدن بسیار مفید هست و هم طعم خوبی به غذاها مخصوصن غذاهایی که با گوشت و مرغ و ماهی درست میشن میده و بوی بد اونها رو میگیره . در ایران هم چند سالی بیشتر نیست که زنجبیل تازه وارد میوه فروشی ها شده و البته با قیمت خیلی گرون . کیلویی 3 تا 4 هزار تومان که فقط هم در زمستان ها موجود هست .

 
برای اینکه بتونین این خمیر رو در تمام طول سال نگهدارین کافیه که یک عدد غده یا ریشه زنجبیل تازه رو بخرین و پوست بکنین و به قطعات درشت خرد کنین . به ازای یک ریشه زنجبیل , یک سر سیر هم بگیرین و حبه حبه کرده و پوست بکنین و سپس همه این مواد رو با هم داخل یک میکسر یا مخلوط کن ریخته و بصورت پوره در بیارین . حالا یک ظرف شیشه ای با در محکم و کیپ و کاملن هم تمیز انتخاب کنین و این پوره رو توی اون بریزین و روی اون روغن مایع اضافه کنین . اونقدر روغن بریزین تا یک سانتیمتر بالای مواد رو بپوشونه . بعد با قاشق خوب هم بزنین تا همه جای پوره شما از روغن اشباع بشه و حباب های هوا خارج بشن . این مخلوط رو بصورت در بسته میتونین تا مدت یکسال بدون خراب شدن یا تغییر رنگ در یخچال نگهداری کنین و هر زمان نیاز داشتین کمی بردارین و بعد دوباره توی یخچال بذارین . حتا روغن این مخلوط بعد از مدتی بو و طعم ملایم سیر و زنجبیل به خودش میگیره که میشه برای درست کردن نعنا داغ آش یا کشک بادمجون یا غذاهایی که طعم سیر نیاز دارن , استفاده کنین و در عوض سیر توش نریزین که دهنتون بو بگیره یا حتا میشه از این روغن برای درست کردن سس لازانیا و یا پیتزا هم استفاده کرد و طعم خیلی خوبی به سس میده .

هیچ نظری موجود نیست: