غذای بسیار ساده و خوشمزه و
مقوی ای که در زیر آموزش میدم , میتونه جایگزین بسیار مناسبی برای برنج باشه ضمن
اینکه نه تنها چاق کننده نیست , بلکه بسیار مقوی تر از برنج هم هست و مزه و طعم
بسیار خوبی هم داره . این غذا رو , هم به تنهایی و هم در کنار سایر خوراک های
گوشتی میتونین استفاده کنین . یک غذای کاملن گیاهی هست و میتونین با روش های مختلف
اونو تهیه کنین . این غذا میتونه جایگزین یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی به اسم
استامبولی پلو بشه و یا چیزی شبیه به ریزوتوهای ایتالیایی .
مواد لازم :
- بلغور گندم .
- آب گوجه فرنگی یا چند عدد
گوجه فرنگی رسیده .
- پیازچه دو عدد .
*نخود فرنگی : یک قاشق غذا
خوری به دلخواه .
- جعفری یا گشنیز خرد شده : یک
قاشق مرباخوری .
- کره : یک قاشق غذا خوری .
- قرص گوشت : یک عدد .
- پیاز : یک عدد متوسط .
- ماست یونانی یا ماست چکیده :
به دلخواه .
- سبزیجات معطر خشک و پودر شده
: نعنا , ترخان , مرزه , ریحان , گل محمدی : به دلخواه .
- خیار : یک عدد کوچک .
روش تهیه :
ابتدا پیاز رو خرد کرده و توی
قابلمه ای که میخواهیم بلغور رو بپزیم با کمی روغن تفت میدیم . در واقع پیازداغ
درست میکنیم . وقتی پیازها طلایی شدن , کمی زردچوبه اضافه میکنیم و بعد بلغور رو
اضافه میکنیم . برای آماده کردن بلغور کافیه که مقدار مورد نیاز از بلغور رو در یک
کاسه ریخته و چند بار مثل برنج بشوریم . دقت کنید که دانه های بلغور , متفاوت هست
و ریز و درشت داره ولی نکته مهم اینه که بدونین بلغور وقتی پخته میشه دو برابر حجم
پیدا میکنه و بقول معروف ری میکنه . بلغور نیاز به خیسوندن مثل برنج نداره . بجای
اینکه توی بلغور آب بریزین , بهتره از آب گوجه فرنگی استفاده کنین که هم خیلی
خوشمزه میشه و هم رنگ خوبی پیدا میکنه . اگر آب گوجه فرنگی در اختیار ندارین
میتونین کمی آب اضافه کرده و چند عدد گوجه فرنگی رو بعد از پوست کندن , ریز خرد
کرده و به بلغورها اضافه کنید . به جای ریختن نمک , من از قرص گوشت که برای درست
کردن و طعم دار کردن سوپ و خورش ها بکار میره , استفاده میکنم . فقط دقت کنین که
زیاد نریزین چون نمک اونها زیاده . یه قاشق کره رو هم اضافه میکنیم . من توی مواد
بالا یه قاشق نخود فرنگی هم نوشتم . برای زیبایی و تزئین و حتا مزه , میتونین نخود
فرنگی هم به دلخواه اضافه کنین ولی اجباری نیست . درست کردن بلغور درست مثل درست
کردن کته هست . وقتی که آب گوجه فرنگی کشیده شد , پیازچه و جعفری خرد شده رو اضافه
میکنیم و مخلوط میکنیم و سپس در قابلمه رو میذاریم تا بلغور ها بپزن . مدت پخت
کوتاه هست و بسته به جنس بلغور از 20 دقیقه تا نیم ساعت بیشتر نمیشه . بلغورها
وقتی پخته میشن , پف میکنن و نرم میشن . معمولن دو لیوان بلغور میتونه یک دیس
معمولی رو پر کنه .
حالا سراغ باقی موادمون میریم
. در واقع ماست و خیار هست و یا میتونین خیار رو حذف کنین و فقط سبزیجات خشک رو به
ماست سفت و چکیده اضافه کرده و کمی نمک بزنین و سرو کنین و یا ماست و خیار درست کنین
و همراه با بلغور بخورین که خیلی مزه و طعم خوبی بهش میده و خوش خوراکش میکنه .
این غذا برای افراد گیاه خوار خیلی مناسبه و سرشار از ویتامین و مواد مغذی هست ضمن
اینکه میتونین به سلیقه خودتون اونو درست کنین و موادی رو بهش اضافه یا ازش کم
کنین . حتا پختن بلغور با آب و یه قاشق کره و یا روغن زیتون و دم کردنش بصورت کته
هم خیلی خوشمزه ست ..
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر