پایه اصلی غذاهای ایرانی پیازداغ هست و 90% از غذاهای ایرانی با پیازداغ شروع میشن . ولی خیلی از خانم ها از پیازداغ و اصول درست کردنش آگاهی ندارن . روغن زیاد استفاده میکنن , زمان زیادی رو صرف درست کردنش میکنن , خاصیتش رو از بین میبرن و ... ! نکاتی که در درست کردن پیازداغ باید بکار برد اینهاست :
_ یکم اینکه اگه به مقدار زیاد قراره پیازداغ کنین , پیازهاتونو با پوست توی یه نایلون فریزری بذارین و یکی دو ساعت توی یخچال بذارین . این کار باعث میشه دیگه موقع خرد کردن پیازها آشک از دماغ و چشمهاتون سرازیر نشه .
_ دوم اینکه موقع خرد کردن پیازها از کارد تیز استفاده کنین و بعد اونها رو یک اندازه خرد کنین . اگر پیازها یک اندازه خرد نشن , بعضی از اونها زود برشته میشه و میسوزه و بعضی خام میمونن .
_ سوم اینکه وقتی پیازداغ میخواهین درست کنین از ماهیتابه یا قابلمه تفلون استفاده کنین و بدون ریختن روغن , پیازها رو داخل ماهیتابه بریزین و کمی نمک به پیازها اضافه کنین . ریختن نمک باعث میشه آب پیازها زودتر خارج بشه و نریختن روغن هم باعث میشه تا حجم آب پیازها سریع کم بشه . در این موقع مرتب باید پیازها رو هم بزنین .
_ چهارم اینکه وقتی حجم پیازها نصف شد , حالا روغن رو اضافه میکنیم . اینجا متوجه میشین که هم زمان پایین میاد و هم مقدار روغنی که برای پیازداغ استفاده میکنین دقیقن نصف میشه و زمان هم کوتاهتر میشه و خیلی سریعتر از قبل پیازها سرخ میشن .
** نکته مهم در پیازداغ کردن اینه که بجز بعضی از غذاها که نیاز به پیاز برشته داره یا پیازداغ حسابی , باقی غذاها رو سعی کنین فقط پیازش رو کمی طلایی کنین چون ویتامین ها و کلسیم پیاز هر چقدر بیشتر سرخ بشه از بین میره . تنها در آشپزی ایرانی هست که پیاز رو به این شکل سرخ میکنن و در هیچ کشور دیگه ای پیاز رو اینطور درست نمیکنن !
_ یکم اینکه اگه به مقدار زیاد قراره پیازداغ کنین , پیازهاتونو با پوست توی یه نایلون فریزری بذارین و یکی دو ساعت توی یخچال بذارین . این کار باعث میشه دیگه موقع خرد کردن پیازها آشک از دماغ و چشمهاتون سرازیر نشه .
_ دوم اینکه موقع خرد کردن پیازها از کارد تیز استفاده کنین و بعد اونها رو یک اندازه خرد کنین . اگر پیازها یک اندازه خرد نشن , بعضی از اونها زود برشته میشه و میسوزه و بعضی خام میمونن .
_ سوم اینکه وقتی پیازداغ میخواهین درست کنین از ماهیتابه یا قابلمه تفلون استفاده کنین و بدون ریختن روغن , پیازها رو داخل ماهیتابه بریزین و کمی نمک به پیازها اضافه کنین . ریختن نمک باعث میشه آب پیازها زودتر خارج بشه و نریختن روغن هم باعث میشه تا حجم آب پیازها سریع کم بشه . در این موقع مرتب باید پیازها رو هم بزنین .
_ چهارم اینکه وقتی حجم پیازها نصف شد , حالا روغن رو اضافه میکنیم . اینجا متوجه میشین که هم زمان پایین میاد و هم مقدار روغنی که برای پیازداغ استفاده میکنین دقیقن نصف میشه و زمان هم کوتاهتر میشه و خیلی سریعتر از قبل پیازها سرخ میشن .
** نکته مهم در پیازداغ کردن اینه که بجز بعضی از غذاها که نیاز به پیاز برشته داره یا پیازداغ حسابی , باقی غذاها رو سعی کنین فقط پیازش رو کمی طلایی کنین چون ویتامین ها و کلسیم پیاز هر چقدر بیشتر سرخ بشه از بین میره . تنها در آشپزی ایرانی هست که پیاز رو به این شکل سرخ میکنن و در هیچ کشور دیگه ای پیاز رو اینطور درست نمیکنن !
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر