به توصیه دوستی , سعی میکنم از این به بعد بیشتر واژه های پارسی رو بکار ببرم . منقل یا همان آتشدان , برای درست کردن کباب به کار میره و کباب هم جزئی از معروف ترین و خوشمزه ترین و اصیل ترین خوراک های ایرانی هست . ولی یه ایرادی که داره اینه که درست کردنش سخته و باید هی باد بزنی تا زغال ها گُر بگیرن .. یه روش خیلی ساده برای اینکار وجود داره که خیلی راحت میتونین زغال ها رو پیر کنین یا عمل بیارین . اون هم استفاده از یک تکه لوله بخاری حلبی به ارتفاع 30 تا 40 سانت هست که حتا میتونه کهنه و زنگ زده هم باشه . کافیه زغال ها رو بصورت مثلی در وسط آتشدان جمع کنین و کمی نفت بریزین و آتش بزنین و بعد این لوله رو روی کانون یا در واقع وسط زغالها قرار بدین و برین دنبال کار خودتون . آتش شعله میکشه و با صدای خرخر شروع میکنه همه زغال ها رو آتش زدن . وقتی که خوب زغال ها گرفتن , لوله رو با دستگیره یا عنبر بردارین و کناری بذارین و زغال ها رو کف آتشدان پهن کنین و کباب ها رو بیارین .. به همین سادگی ! دیگه لازم نیست بشینین هی باد بزنین و پنکه بذارین و سشوار بگیرین و ... برق مصرف کنین . خیلی راحت و بدون زحمت زغال ها آتش میگیرن . فقط دقت کنین که لوله باید طوری گذاشته بشه که از پایینش راه مکش هوا بسته نشه و بتونه هوا رو بکشه ..
( گذاشتن لوله در واقع کار دودکش رو میکنه و یک مکش قوی ایجاد میشه . هوای اطراف سرد هست و زغال های در حال سوختن هوای داغ در اطرافش ایجاد میکنه . وقتی که لوله رو قرار میدین , یک مکش ایجاد میشه و هوای گرم به خاطر سوختن زغال ها به بالا کشیده میشه و اکسیژن تازه بیشتری رو به کانون آتش میکشه و سرعت سوختن رو بیشتر میکنه و سریع تر . مواقعی که هوا کمی باد هم داشته باشه این عمل با سرعت خیلی بیشتری انجام میشه ) .
( گذاشتن لوله در واقع کار دودکش رو میکنه و یک مکش قوی ایجاد میشه . هوای اطراف سرد هست و زغال های در حال سوختن هوای داغ در اطرافش ایجاد میکنه . وقتی که لوله رو قرار میدین , یک مکش ایجاد میشه و هوای گرم به خاطر سوختن زغال ها به بالا کشیده میشه و اکسیژن تازه بیشتری رو به کانون آتش میکشه و سرعت سوختن رو بیشتر میکنه و سریع تر . مواقعی که هوا کمی باد هم داشته باشه این عمل با سرعت خیلی بیشتری انجام میشه ) .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر