شنبه، اردیبهشت ۱۴، ۱۳۹۲

درمان ساده رگ سیاتیک

حتمن براتون پیش اومده که ناگهانی دچار پا درد بشین و یا پهلوتون از قسمت باسن درد بگیره بدون هیچ علتی و حتا نشستن و جمع کردن پاتون براتون دردناک بشه . این درد میتونه در قسمتی از پهلوی راست یا چپ باشه با انتشار در قسمت لگن و باسن و یا گسترده باشه از پهلو تا کف پا و زانو و ران و ساق پا و ... ! به این درد , سیاتیک گفته میشه . بزرگترین عصب بدن که دچار اسپاسم یا تحریک شده . درمان چنین دردی خیلی ساده ست ئ در 98% موارد بدون جراحی و یا مراجعه به پزشک درمان میشه . چند روش درمانی برای رهایی از درد سیاتیک وجود داره :

- استفاده از قرص دیازپام 5 میل برای دو سه روز . در واقع علت این درد تحریک و اسپاسم عصب سیاتیک هست و زمانیکه دیازپام میخورین باعث شل شدن عصب و ول شدنش میشه و درد کمتر میشه .

استفاده از ژل موضعی پیروکسیکام Piroxicam برای از بین رفتن موقت درد ممکنه مفید باشه ولی به هیچ وجه اثر دائمی یا درمانی نداره . در واقع باید بدونین که درد سیاتیک به هیچ مسکنی پاسخ نمیده در بیشتر مواقع و شما با خوردن انواع مسکن ها , به نتیجه نمیرسین . مسکن های معمولی مثل اسیتامینوفن , به هیچ وجه اثری ندارن . گاهی اوقات مسکن های ضد التهابی مثل ایبوپروفن یا مفنامیک اسید یا آسپرین یا دیکلوفناک سدیم و ... شاید بتونن کمی به درمان شما کمک کنن اما باز هم در بیشتر موارد بی اثر هستن .در واقع درد سیاتیک دردی هست که زمان میبره تا از بین بره و معمولن بین یک تا شش هفته طول میکشه و خود بخود خوب میشه .

- استفاده از قرص های ضد التهاب غیر استروئیدی مثل ایبوپروفن Ibuprofen میتونه مفید باشه اما به هیچ وجه درمان کننده نیست .

این نکته رو در نظر داشته باشین که بیشتر این داروها عوارضی هم دارن . بنابراین در مصرف اونها باید دقت کنید و یا با پزشک مشورت کنید ! برای نمونه آسپرین میتونه خون رو رقیق کنه . ایبوپروفین میتونه باعث سکته قلبی یا زخم معده بشه . مفنامیک اسید میتونه ناراحتی معده و نفخ ایجاد کنه .  

حالا این سوال پیش میاد که چیکار کنیم ؟ نکته مهم در سیاتیک اینه که استراحت روی اون جواب نمیده و بدترش میکنه . در واقع زمانیکه از زمین بلند میشین درد دارین . موقع نشستن پاتون میگیره و به شدت درد میگیره . بالا و پایین رفتن از پله درد و تشدید میکنه , خوابیدن هم همینطور و به شدت درد ایجاد میکنه . اما با وجود همه این دردها , نرمش های خیلی سبک کمر و نرمش های کششی ملایم و همینطور پیاده روی آرام , خیلی در بهبودی شما موثر هست و باعث بهتر شدن درد و کمتر شدنش میشه . یک مثل قدیمی هم هست که میگه پیشگیری بهتر از درمان هست پس :

سعی کنید از این به بعد وسائل سنگین رو بلند نکنید و اگر بلند میکنید طبق اصول باشه . یعنی روی دو پا بشینین , مثل وقتی که روی توالت ایرانی میشینین , و سپس جسمی رو از روی زمین بلند کنید . در این صورت به کمر شما فشار کمی میاد . همچنین روی صندلی یا مبل درست بشینین . روی دشک های نرم و قوص دار نخوابید و از همه مهمتر با نرمش های کششی کمر و پهلو , که در طول روز فقط دو بار و هر بار 5 دقیقه وقت شما رو میگیره , درد سیاتیک و کمر و پاها رو برای همیشه از خودتون دور نگه دارین . 

این نکته رو هم بدونین که در 90% موارد درد سیاتیک خودبخود خوب میشه و اگر درد خیلی شما رو آزار میده , بجای خود درمانی حتمن به پزشک مراجعه کنید . آمپول خاصی برای رفع فوری درد سیاتیک وجود داره که توسط پزشک تزریق میشه و اگر تحمل درد رو ندارین به سراغ پزشک برین تا اقدام لازم رو به عمل بیاره . 

هیچ نظری موجود نیست: