همینطور که زمان به جلو میره و علم پیشرفت میکنه , چیزهای جدیدی کشف میشه و هر روز با اختراعات زیادی روبرو میشیم . در زمینه ماشین لباسشویی و شستن لباس هم خیلی چیزها کشف شده و روز به روز هم بیشتر کشف میشه که دونستن اونها کمک زیادی به بهتر شدن و ساده شدن زندگی میکنه . در زیر مجموعه ای از راه کارها برای استفاده بهینه و درست از ماشین لباسشویی و شستن لباس ها رو آموزش میدم که میتونه در زمان و انرژی و پول صرفه جویی کنه و باعث دوام لباس ها هم بشه :
_ لباس های رنگی و سفید رو همیشه از هم سوا کرده و جدا بشورین . شستن لباس های رنگی با لباس های سفید یا روشن , باعث تیره شدن و یا رنگ گرفتن لباس های سفید و چرک مرده شدنشون میشه . این شاید اولین نکته ای باشه که باید رعایت کنید . درسته که در خارج از کشور لباس ها رنگ نمیدن , ولی خواهی نخواهی ته رنگ تیره ای رو پس میدن . پس بهتره از همه جدا بشن !
_ پیش از انداختن لباس ها در لباسشویی جیب های لباسهاتون رو با دقت چک کنید . دستمال کاغذی , سکه , خلال دندون , آبنبات , پول و ... چیزهای متداولی هستن که توی جیب لباس ها پیدا میشن و وجود اونها باعث آسیب دیدن لباسشویی و حتا لباس شما میشه . بخصوص دستمال کاغذی که باعث میشه تمام لباس ها پر از پُرزهای سفید رنگ بشن !
_ زیب شلوار و لباس هایی که زیپ دار هستن رو همیشه ببندین و بعد توی لباسشویی بندازین . اینطوری زیپ اونها خراب نمیشه .
_ شلوارهای جین و یا لباس های رنگی ای که زیاد رنگ پس میدن و رنگشون پس از هر بار شستن یک پرده کمرنگ تر میشه , با لباس های رنگی تیره و مشکی که رنگ میدن بندازین توی لباسشویی و همینطور بهتره اونها رو پشت و رو کنید تا سایش کمتری در لباسشویی داشته باشن .
_ خیلی افراد مجرد هستن که لباس های زیرشون رو جدا میکنن از باقی لباسها و جدا میریزن توی لباسشویی . این کار خیلی خنده دار و بی معنیه چون اگر شما مجرد باشین , میکروب و هر چیزی هم داشته باشین خاص خودتون هست و نه متعلق به شخص دیگه ای که بخواد منتقل بشه یا هر چی . از طرفی وقتی ماشین لباسشویی با آب گرم کار میکنه و پودر لباسشویی ای که لباسها رو میشوره , تقریبن تمام بیماری ها رو از بین میبره و پهن کردن لباس ها روی بند زیر آفتاب , تقریبن چیزی باقی نمیذاره مگر اینکه شما جذام داشته باشین !! یک دلیل دیگه اینکه ؛ کسانیکه در خارج از کشور زندگی میکنن و لباسشویی ندارن , میرن لباسهاشون رو در لباسشویی های بیرون میشورن . شما نمیدونین پیش از شما چه کسی و با چه بیماری ها و لباس هایی از اون ماشین استفاده کرده و لباسهاتون رو هم میریزین توش و ... ! تا به حال هیچ گزارشی مبنی بر انتقال بیماری از این راه منتشر نشده . لباس ها هم اگر مال خودتون هست و یا خانواده خودتون , هیچ مشکلی پیش نمیاد مگر اینکه یکی از افراد خانواده بیماری عفونی خاصی داشته باشه که احتمال سرایت داشته باشه . یا خیلی ها هستن جوراب ها رو جدا میندازن , لباس های زیر رو جدا میندازن و باقی لباس ها رو هم جدا .. اینها همه بی معنی هست و نتیجه وسواس بی منطق !
_ برای شستن لباس های زیر و لباس هایی که کوچک هستن مثل جوراب , با باقی لباس ها ؛ از توری های مخصوص لباسشویی استفاده کنید . لباس های کوچک رو داخل توری ریخته و توی لباسشویی بندازین . اینطوری وقتی که لباس ها رو در میارین تا پهن کنین , دو ساعت دنبال لنگه جوراب ها و شورت و .. نمیگردین .
_ لباس ها رو خوبه که هر چند وقت یکبار زیر آفتاب پهن کنین . بجز لباس های رنگی ؛ که اگر این کار رو میکنین مدتش کوتاه باشه و پشت و رو هم باشن وگرنه رنگشون میپره . این کار باعث از بین رفتن میکروب و قارچ احتمالی لباس ها میشه . بخصوص حوله های حمام رو بهتره هر بار پس از حمام کردن زیر آفتاب پهن کنید و پشت و رو کنید .
_ لباس ها رو وقتی از لباسشویی در میارین حتمن خوب چند بار تکون بدین تا چروک هاش باز بشه و صاف و مرتب روی بند رخت پهن کنین تا وقتی که خشک میشن نیاز کمتری به اطو کشیدن داشته باشن و صاف خشک بشن و چروک نخورن . بعضی از آقایون هستن که لباس ها رو همونطوری که از لباسشویی در میارن , همونطوری هم بدون باز کردن بصورت مچاله می ندازن روی بند رخت و ... !
_ اگر لباس شما نیاز به اطو کردن داره , وقتی از ماشین لباسشویی در میارین , پیش از خشک شدن کامل ؛ بصورت نم دار اطوش کنین . اینطوری در هزینه برق اطو و زمان صاف شدن لباس صرفه جویی زیادی میشه .
_ از انداختن حوله های حمام و دستشویی و همینطور ملافه ها و روبالشی ها و لباس های حجیم مثل پالتو ؛ با باقی لباس ها خودداری کنید ! و هر کدوم رو جدا جدا بندازید . حوله ها به دلیل مسائل بهداشتی , بهتره جدا از باقی لباس ها شسته بشن , چون در تماس مستقیم و با چشم و دهان و بینی و صورت و قسمت های مختلف بدن قرار دارن ! ملافه ها هم به دلیل بزرگ بودنشون باید تکی انداخته بشن تا بهتر شسته بشن و پالتوها هم چون وقتی آب میگیرن و خودشون هم بزرگ هستن , سنگین شده و به ماشین لباسشویی فشار وارد میارن و برای همین باید جدا انداخته بشن تا هم فشار کمتری به دستگاه بیاد و هم بهتر تمیز بشن .
_ وزن لباس های ریخته در ماشین لباسشویی رو رعایت کنید . مناسب با وزن ماشین لباسشویی لباس بریزین و از انداختن لباس ها یا چیزهایی که آب زیادی به خودشون میگیرن , مثل عروسک های بزرگ یا بالش و ... خودداری کنید .
_ هرگز کفش های گلی و کثیف رو داخل لباسشویی به همراه لباس ها نندازین .
_ ماشین های لباسشویی رو هیچ وقت تا بیخ پر از لباس نکنید . همیشه بالای مخزن لباسشویی باید به اندازه یک کف دست خالی باشه تا لباس ها موقع گردش در داخل مخزن , حرکت کنن و به هم ساییده بشن و بهتر تمیز بشن . اگر حجم لباس ها خیلی باشه , لباس ها خوب تمیز نمیشن . درست مثل این میمونه که یک توده بزرگ لباس فقط در یک وضعیت بچرخه !
_ از درجه کوئیک واش Quick Wash فقط برای لباس هایی که زیاد کثیف نیستن استفاده کنید . من دیدم خانواده های ایرانی زیادی رو که بخصوص در خارج از کشور برای صرفه جویی در مصرف برق از این درجه استفاده میکنن و لباسهاشون وقتی که شسته میشه و میاد بیرون و میپوشن , همچنان بوی تنشون و عرق بدن رو میده !!!!! فقط لباسهایی که یکبار می پوشین و کمی عرق می کنین و بو نمیگیرن و یا روزانه ورزش میکنین و هر روز مجبورین لباس ورزشی رو بشورین و یا دستمال های آشپزخانه رو بصورت جدا میخواهین بشورین و یا شلوار جینتون زیاد کثیف نیست و یا کفش های کتانی و ... , از این درجه استفاده کنید .
_ برای شستن هر چیزی , از درجه مخصوص اون استفاده کنید . با خوندن دفترچه راهنمای لباسشویی , متوجه میشین که درجه شستن پرده با لباس های عادی فرق داره . یا شستن لباس های کثیف و چرک با لباس هایی که زیاد کثیف نیستن خیلی فرق میکنه و این مسائل رو رعایت کنید تا هم لباس ها خوب شسته بشن و هم به ماشین لباسشویی فشار نیاد .
_ دیر شستن لباس ها دلیل بر سالم موندن لباس ها نیست . خیلی ها اعتقاد دارن که اگر لباسهاشون رو تند تند بشورن , لباسشون زود خراب میشه و می پوسه . اینطور نیست و اتفاقن لباس ها هر چقدر دیرتر شسته بشن , چرک مرده تر میشن و عرق بدن خودش باعث پوسیدگی لباس ها میشه . در ضمن استفاده از پودر مناسب و رعایت درجه شستشوی مناسب که در مارک لباس نوشته شده , هیچ وقت باعث نمیشه که لباس های شما زود از ریخت بیافتن مگر جنس لباس شما بنجُل باشه !
_ از نرم کننده های لباس استفاده کنید . در خارج از کشور استفاده از نرم کننده های لباس خیلی متداول هست و بوی خوش لباسها و لطافت اونها برای همینه . حتمن از نرم کننده ها استفاده کنین و استفاده از اونها باعث سریع تر اطو شدن لباس و نداشتن الکتریسیته و خوش بو شدن و .. میشه .
_ بعضی از لباسها کرک دار هستن و وقتی با لباس های دیگه شسته میشن , اون لباس ها پر از کرک و پشم میشن . این لباس ها رو هم باید جداگانه بشورین و یا با دست !
_ هرگز لباسهای پشمی یا نایلونی رو با درجه آب گرم نشورین . شستن این لباس ها با آب گرم باعث آب رفتن یا حتا گشاد شدن اونها میشه و حتمن مارک لباس و اطلاعات شستشوی اون رو بخونین .
_ درجه ها و تنظیمات مختلف در ماشین های لباسشویی برای دکور نیستن . همچنین مارک هایی که به لباس ها میچسبونن هم برای دکور و کلاس نیست . پیش از شستن هر لباس , ابتدا مارک اون لباس رو ببینین که شامل توضیحاتی در مورد نوع شستن و دمای شستشو و اقدامات پس از شستشو مثل اطو کردن و نوع خشک کردن و ... میشه . به همین دلیله که ما ایرانی ها لباس های پشمی و نایلونی و نخی و ... رو همینطوری با هم قاطی میندازیم و بعد لباسهامون یا آب میرن یا گشاد میشن یا زود میپوسن و یا رنگشون میره و از ریخت می افتن .
_ پودر لباسشویی مناسب با لباس هاتون انتخاب کنید . پودر های لباسشویی معمولی از همه بهتره هستن . پودرهایی که با آنزیم های مختلف و سه آنزیم و شش آنزیم و ... این روزها در بازار وجود داره جز بردن رنگ لباس هیچ فایده ای ندارن بخصوص در ایران که گویا آنزیم اسیدی توی پودرهای لباسشویی ریختن که پس از 4 بار شستن ؛ رنگ لباس کلن میره و لباس می پوسه . این روزها برای لباس های رنگی و سفید هم پودرهای جداگانه به بازار اومده و رعایت اونها به دوام و عمر بیشتر پوشاک شما کمک میکنه .
_ پس از شسته شدن لباس ها و خالی کردن لباسشویی از لباس , در لباسشویی رو نیمه باز بذارین تا آب و رطوبت باقی مونده در داخلش خشک بشه .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر