این خوراکی که آموزش میدم شاید خیلی پیش و پا افتاده باشه , اما تفاوتی که درست کردنش با سبزی پلوهای دیگه داره در اینه که , به شیوه مجردی در خارج از کشور درست میشه و با سرعت بالا و طعم و مزه عالی . خود من جزو کسایی هستم که ماهی دوست ندارم ولی وقتی اینطوری درستش میکنم اونقدر خوشمزه میشه که حتا منم وسوسه میکنه و میخورمش :
مواد لازم برای سبزی پلو :
- برنج : به مقدار لازم / دو فنجان .
- سبزی تازه : جعفری ، گشنیز ، تره فرنگی ، شوید .
- سیر : یک حبه .
* زردچوبه – دارچین – شنبلیله خشک : به دلخواه .
مواد لازم برای درست کردن ماهی :
- فیله ماهی آزاد یا سالمون : به دلخواه .
- کره : یک قاشق غذاخوری .
- ادویه شامل : پودر سیر , فلفل سیاه , زنجبیل .
- لیمو ترش : یک عدد .
روش تهیه :
مثل همه خوراک های مجردی , این برنج هم بصورت کته درست میشه . اما چون برنج های باسماتی کته خیلی خوبی ازشون در میاد و شفته نمیشه , پس جای نگرانی هم ندارن . برنج رو پس از شستن و نمک زدن , در قابلمه میریزیم و سبزیجاتمون رو که ریز خرد کردیم اضافه میکنیم . نسبت سبزیجات مساوی هست . یعنی برای مثال اگر نیم کیلو جعفری میخرین , نیم کیلو هم گشنیز و شوید و تره فرنگی باید داشته باشین و به نسبت مساوی با هم مخلوط کنین . تره فرنگی بجای تره ایرانی به کار میره و فقط برگ های سبز اون رو استفاده میکنیم . اگر شنبلیله خشک هم دارین , به مقدار نصف قاشق چای خوری اضافه بکنین طعم و عطر خیلی خوبی به سبزی پلو میده . همچنین مقدار نوک قاشق زردچوبه برای فقط رنگ دادن به کل برنج اضافه بکنین . یک حبه سیر هم داریم که اونو ریز خرد کنین داخل برنج چون سبزی پلو با ماهی بدون عطر ملایم سیر فایده ای نداره !!!!
وقتی برنج جوش اومد , روغن و کمی کره بهش اضافه کرده و وقتی آبش تموم شد , در قابلمه رو میذاریم و میذاریم دم بکشه . تو این فاصله به سراغ درست کردن ماهی میریم .
من از ماهی سالمون استفاده میکنم چون هم تیغ کمی داره هم پر گوشت هست و هم سرشار از امگا 3 و اسیدهای چرب . این ماهی اگر خوب درست نشه طعم وحشتناکی پیدا میکنه ! برای درست کردن این ماهی به روش زیر عمل کنید :
توی یک ماهیتابه کره ریخته و تکه های ماهی رو توی کره تفت بدین . پشت و رو . فقط کمی که تفت دادین و رنگش عوض شد کافی هست . وقتی تکه های ماهی کمی سرد شد , پشت و روش رو کمی پودر سیر و فلفل سیاه و زنجبیل و یا هر ادویه ای که دوست دارین بزنین و البته نمک ! و سپس روی اونها آب لیمو ترش تازه ریخته و در فر قرار بدین . طبقه وسط و با حرارت 180 درجه سانتیگراد . دقت کنید اگر دوست ندارین ماهی شما برشته و خشک بشه , بهتره روی ظرف ماهی , فویل بکشین . وقتی ماهی پخت که زمان پخت ماهی خیلی کوتاه هست و تقریبن 20 دقیقه تا نیم ساعت طول میکشه , فویل رو بر میداریم و اجازه میدیم 5 دقیقه هم بدون فویل توی فر بمونه تا روش برشته و طلایی بشه . این ماهی خودش روغن میندازه ولی بهتره کف ظرفتون رو با کمی روغن زیتون بدون بو یا روغن مایع معمولی چرب کنین که نچسبه !
به همین سادگی یک سبزی پلو با ماهی خوشمزه و مقوی رو در کمتر از یکساعت میتونین درست کنین . شما میتونین از هر سبزی مقدار یک کیلو بخرین و همه رو خرد کنین و باقی رو بسته کنین توی فریزر بذارین برای دفعات بعد .
- برنج : به مقدار لازم / دو فنجان .
- سبزی تازه : جعفری ، گشنیز ، تره فرنگی ، شوید .
- سیر : یک حبه .
* زردچوبه – دارچین – شنبلیله خشک : به دلخواه .
مواد لازم برای درست کردن ماهی :
- فیله ماهی آزاد یا سالمون : به دلخواه .
- کره : یک قاشق غذاخوری .
- ادویه شامل : پودر سیر , فلفل سیاه , زنجبیل .
- لیمو ترش : یک عدد .
روش تهیه :
مثل همه خوراک های مجردی , این برنج هم بصورت کته درست میشه . اما چون برنج های باسماتی کته خیلی خوبی ازشون در میاد و شفته نمیشه , پس جای نگرانی هم ندارن . برنج رو پس از شستن و نمک زدن , در قابلمه میریزیم و سبزیجاتمون رو که ریز خرد کردیم اضافه میکنیم . نسبت سبزیجات مساوی هست . یعنی برای مثال اگر نیم کیلو جعفری میخرین , نیم کیلو هم گشنیز و شوید و تره فرنگی باید داشته باشین و به نسبت مساوی با هم مخلوط کنین . تره فرنگی بجای تره ایرانی به کار میره و فقط برگ های سبز اون رو استفاده میکنیم . اگر شنبلیله خشک هم دارین , به مقدار نصف قاشق چای خوری اضافه بکنین طعم و عطر خیلی خوبی به سبزی پلو میده . همچنین مقدار نوک قاشق زردچوبه برای فقط رنگ دادن به کل برنج اضافه بکنین . یک حبه سیر هم داریم که اونو ریز خرد کنین داخل برنج چون سبزی پلو با ماهی بدون عطر ملایم سیر فایده ای نداره !!!!
وقتی برنج جوش اومد , روغن و کمی کره بهش اضافه کرده و وقتی آبش تموم شد , در قابلمه رو میذاریم و میذاریم دم بکشه . تو این فاصله به سراغ درست کردن ماهی میریم .
من از ماهی سالمون استفاده میکنم چون هم تیغ کمی داره هم پر گوشت هست و هم سرشار از امگا 3 و اسیدهای چرب . این ماهی اگر خوب درست نشه طعم وحشتناکی پیدا میکنه ! برای درست کردن این ماهی به روش زیر عمل کنید :
توی یک ماهیتابه کره ریخته و تکه های ماهی رو توی کره تفت بدین . پشت و رو . فقط کمی که تفت دادین و رنگش عوض شد کافی هست . وقتی تکه های ماهی کمی سرد شد , پشت و روش رو کمی پودر سیر و فلفل سیاه و زنجبیل و یا هر ادویه ای که دوست دارین بزنین و البته نمک ! و سپس روی اونها آب لیمو ترش تازه ریخته و در فر قرار بدین . طبقه وسط و با حرارت 180 درجه سانتیگراد . دقت کنید اگر دوست ندارین ماهی شما برشته و خشک بشه , بهتره روی ظرف ماهی , فویل بکشین . وقتی ماهی پخت که زمان پخت ماهی خیلی کوتاه هست و تقریبن 20 دقیقه تا نیم ساعت طول میکشه , فویل رو بر میداریم و اجازه میدیم 5 دقیقه هم بدون فویل توی فر بمونه تا روش برشته و طلایی بشه . این ماهی خودش روغن میندازه ولی بهتره کف ظرفتون رو با کمی روغن زیتون بدون بو یا روغن مایع معمولی چرب کنین که نچسبه !
به همین سادگی یک سبزی پلو با ماهی خوشمزه و مقوی رو در کمتر از یکساعت میتونین درست کنین . شما میتونین از هر سبزی مقدار یک کیلو بخرین و همه رو خرد کنین و باقی رو بسته کنین توی فریزر بذارین برای دفعات بعد .
۱ نظر:
ممنون از دستور خوبتون.خیلی به دردم خورد
ارسال یک نظر