سه‌شنبه، اسفند ۲۳، ۱۳۹۰

روش نگهداری از ماهی قرمز هفت سین


در فرهنگ ما ایرانی ها ماهی های قرمز یا به قول قدیمی ها , ماهی گُلی , جایگاه خاصی داره و مورد علاقه بیشتر مردم ماست . هر ایرانی هم خاطره ش از این ماهی ها در سر سفره هفت سین شکل گرفته . هر چند ورود ماهی قرمز به سفره های هفت سین سابقه باستانی نداره و تنها رسمی صد ساله ست , ولی با اینهمه زیبایی این ماهی و رنگهای متنوع اون باعث حضور دائمش در سفره هفت سین شده و حتا در خارج از کشور هم ایرانیان سعی میکنن حتمن یک ماهی بخرن برای هفت سین . در گذشته این ماهی های دوست داشتنی زینت بخش حوض های خونه ها بود . خیلی خوبه در کنار اینکه به سنتها احترام میذاریم و براشون ارزش قائلیم حداقل تاریخچه اونها و همینطور طریقه مراقبت از ابزار سنتهامون رو هم یاد بگیریم و به بچه هامون هم آموزش بدیم . خودتون حساب کنین که جمعیت ایران 80 میلیون نفره ! از این تعداد 79 میلیون نفر عید رو جشن میگیرن و هفت سین میچینن و هر کدوم هم بطور متوسط 2 تا ماهی بخرن میشه بالای 150 میلیون ماهی . بجز اینکه 4 برابر همین تعداد هم ماهی میمیره هر سال تا بدست مردم برسه و باقی هم باز دست مردم میمیرن ! ولی فقط  کمی آگاهی و مراقبت از این موجودات دوست داشتنی و بیگناه میتونه هم یک سرگرمی برای شما باشه و هم جونشون رو نجات بده :

توصیه من به شما اینه که بهتره کلن ماهی قرمز نخرین چون نه رسم و سنتی ایرانی هست و نه اینکه بیشتر شما قادر به نگهداری از این موجودات بیگناه هستین و با این کار سودی به جیب عده ای سودجو هم نمی رسونین . اما اگر همچنان اصرار به خرید این موجودات دارین توصیه های زیر رو رعایت کنید :

- موقع خرید این ماهی ها , اگر ماهی های سالم رو انتخاب کنید به نگهداریشون کمک زیادی کردین و هم اینکه پولتون رو دور نریختین . ماهی هایی سالم هستن که در طبقه میانی آب قرار دارن و فرز و چالاک هستن و باله های شنای اونها کاملا بازه و روی بدنشون هیچ لکه و زخمی نداره . از ماهی فروش هایی که یک خروار ماهی رو چپوندن توی هم و آب کثیفی دارن , ماهی خریداری نکنید ! به بدن ماهی دقت کنین مخصوصن لکه های سفید و قرمز رنگ که نشون از زخمی شدن بدن و نوعی بیماری غیر قابل علاجه . هر چند ماهی جزو موجوداتیه که به سرعت قابلیت ترمیم خودش رو داره ولی کار شما نیست و نیاز به مراقبت و داروهای خاصی داره هرگز در شب ماهی نخرید و روز روشن ماهی بخرین . ماهی هایی که روی آب هستن و یا تلو تلو میخورن و زیر آب رفتن و یا باله هاشون جمع شده و کم تحرک هستن , بیمارن و شانس زیادی برای زنده موندن توسط شما ندارن و نگهداری حرفه ای لازم دارن تا سالم بشن . این ماهی ها اغلب به دلیل ضربه خوردن در حمل و نقل و یا آب کلردار و اینکه از آب مانده حوض ناگهانی به آب تازه منتقل میشن , دچار شوک شده و می میرن ! تا حد ممکن از جاهایی که ماهی ها رو توی لگن ریختن ماهی نخرین چون از بالای آب قادر به شناسایی ماهی سالم نیستین ! ضمنن این رو هم بدونید که ماهی ها وقتی توی ظرف کوچک ریخته شدن برای فروش , به دلیل کمبود اکسیژن میان روی آب و عملن شناسایی ماهی سالم و بیمار ممکن نیست به همین دلیل از هر جایی ماهی نخرید و از جاهایی بخرین که شرایط نگهداری ماهی هاشون خوب هست . این نکته رو هم بدونید که ماهی های دراز و کشیده مقاوم تر از ماهی های تپل هستن . البته نژاد اونها متفاوته ! 

- اندازه ماهی رو متناسب با تنُگ یا ظرف نگهداری ماهی انتخاب کنید ! باید این نکته رو بدونین که ماهی های طلایی جزو ماهی هایی هستن که نیاز به حجم آب فراوان و اکسیژن بسیار زیاد محلول در آب و دمای پایین آب در مخزن نگهداریشون دارن و این ماهی ها جزء ماهی های سرد آبی به حساب میان !!! به همین علت هم هست که دیدین ماهی های شما دائم روی تنگ میان و از سطح آب هوا رو میبلعن . دلیلش اول کم بودن حجم آب و بعد گرم بودن محیطه . چون می دونیم که مقدار اکسیژن آب در آب گرم کم میشه بنابراین ماهی دچار کمبود شدید اکسیژن میشه و برای دریافتش به سطح آب میاد و رنج فراوانی میکشه برای زنده موندن ! پس ؛ از ماهی های ریز استفاده کنید اگر تنگتون کوچیکه . سعی کنید تنگی رو انتخاب کنید که عمیق باشه تا ماهی احساس راحتی بکنه و دهانه گشاد داشته باشه تا اکسیژن از سطح آب دریافت بشه . هر اندازه دهانه تنگ تنگ تر باشه , اکسیژن کمتری با آب تبادل میشه . در ضمن دلیل پرش این ماهی به بیرون تنگ آب هم کم حجم بودن تنگ هست که اغلب اتفاق می افته و ماهی به تنگنا میرسه و خودش رو بیرون پرت میکنه . گاهی هم استرس محیطی ناشی از حرکت سریع شما و یا روشن و خاموش کردن ناگهانی چراغ باعث شوک و این حرکت میشه ! 

- نوع تغذیه این ماهی ها خیلی راحته و همه چیز خوار هستن ولی باید نکاتی رو در غذا دادن به اونها رعایت کنید در شرایط اسارت . اولین نکته اینکه غذا دادن زیاد و بیش از اندازه ماهی رو چاق و بیمار میکنه ! پس فایده اون از غذا ندادن کمتره ! از گلوله های خمیر نون تا کته برنج و ماکارونی بدون روغن و کرم خاکی قطعه شده و گوشت و جگر خام و بدون چربی و سبزیجاتی مثل اسفناج پخته و بلغور جو پخته شده و حتی ماهی های ریز زنده و زرده تخم مرغ پخته , همه چی میخورن . اما اینها باعث نمیشه که این مواد رو به ماهی های داخل تنگ بدین !!!!! برای جلوگیری از ضعف و لاغری ماهی روزی فقط یکبار بهشون بمقدار خیلی کم غذا بدین . برای مثال فقط دو گلوله کوچک خمیر نان برای هر ماهی کافیه ! این ماهی ها بسیار پُرخور هستن و به اشتهای اونها نباید اهمیت بدین چون ماهی شما در استخر نیست و در محیط اسارت نگهداری میشه ! فقط باید دقت کنید اندازه ای غذا بدید که خورده بشه و باقی رو از تنگ و یا ظرف ماهی سریع خارج کنید چون ذرات باقی مونده غذا باعث ایجاد ترکیبات ازت در آب میشه که مرگ آوره برای ماهی و اکسیژن آب رو از بین میبره و همینطور باعث ایجاد پارازیت های خطرناک میشه . از غذاهای مخصوص ماهی مثل پولکی های رنگارنگی که متداول هست و این روزها در کنار ماهی فروشی ها به فروش میرسه جدن و اکیدن خودداری کنید چون هم خورده نمیشه و هم باعث خراب شدن آب میشه و هم ترکیبات سازنده اونها نامناسب هست برای ماهی و استاندارد نیستن . بهتره از فروشگاههای مخصوص فروش ماهی های آکواریوم غذاهایی بگیرین که به گرانول یا لوفاک معروف هستن و مخلوطی از دل گوسفند و اسفناج هستن و اونها رو خشک و بصورت دانه های ریز در آوردن . یا غذاهای بسته بندی خارجی مارک تترا یا سِرا مثل Tetra Prima . اگر در کشورهای خارجی زندگی میکنین از غذاهای مخصوص این ماهی ها استفاده کنین که ساخت شرکت معروف تترا هست و به اسم تترافین Tetra Fin به فروش میرسه و زود هضمه و دارای انواع ویتامین و مواد لازم برای ماهی و دفع بسیار کم . با این همه حتا غذای مخصوص رو هم به مقدار بسیار کم باید بدین که در عرض یک دقیقه خورده بشه . هر هفته یکبار , یک روز کامل به ماهی خودتون گرسنگی بدین . این کار باعث شادابی ماهی میشه و طول عمرش رو زیاد میکنه !

- راز نگهداری طولانی مدت این ماهی ها اینه که تُنگشون توی منزل باید در جایی خنک باشه و دور از شوفاژ و بخاری و شومینه و محیط آشپزخونه و این نکته بسیار مهمی در نگهداری این ماهی هاست که بدونین این ماهی ها جزو ماهی های سرد آبی به حساب میان و با ماهی های آکواریومی که نیاز به بخاری دارن کاملن فرق دارن !!! البته بعضی انواع و نژادهای تزئینی این نوع ماهی که در آکواریوم فروشیها به فروش میرسه نیاز به محیط گرم دارن ولی انواعی که در بازار فروخته میشه و بدنی کشیده و دراز دارن و حتا گرد و تبپل , در آب گرم از بین میرن و می میرن . حتا در زمستون و زمانیکه روی استخر و حوض یخ میبنده , این ماهی ها همچنان زنده هستن و شنا میکنن در زیر یخ و حتا گاهی دیده شده لای یخ ها گیر افتادن ولی نمردن !

- نکته بسیار بسیار مهم دیگه اینه که هرگز از آب تازه برای عوض کردن آب تُنگ استفاده نکنید ! آب تازه مساوی هست با مرگ این ماهی ! این کار باعث مرگ سریع ماهی میشه و 90% دلیل مرگ و میرهای این ماهی ها استفاده از آب تازه لوله کشی برای تعویض آب تنگ اونهاست . ساده ترین کار اینه که شب قبل از تعویض آب تنگ ؛ یک سطل یا ظرف رو آب کنید و بذارید کنار و صبح از اون آب برای پر کردن تنگ استفاده کنید .  با این روش میتونید تا سالها ماهی هاتونو نگهداری کنید . آب شهری چون دارای کلر و فلزات سنگینی هست که برای تصفیه آب بکار برده میشه , برای آبشش ماهی ها خطرناکه و آبشش ها رو فاسد میکنه . گاز کلر 24 ساعت طول میکشه تا بطور کامل از آب خارج بشه به همین خاطر باعث آسیب رسوندن به آب شش های ماهی و مسمومیت میشه و به تدریج باعث ضعف و بعد هم مرگ ماهی . در صورتی که در کشورهای خارجی زندگی میکنین از محلولی بنام آکوا سیف Aqua Safe استفاده کنین و چند قطره از این محلول رو در آب تازه بچکونین و 5 دقیقه بعد ماهی رو بهش اضافه کنین . این محلول تمام فلزات سنگین و کلر رو به سرعت از بین میبره و دارای ویتامین B1 هست که استرس ماهی رو میگیره و نوعی ماده ژلاتینی داره که زخمهای احتمالی بدن ماهی رو که در اثر گرفتن ماهی ایحاد میشه , ترمیم میکنه به سرعت . در ایران هم این محلول در آکواریوم فروشی ها به فروش میرسه . همینطور باید بدونین که همه ماهی ها در داخل آب ادرار میکنن و حتا اگر به ماهی غذا ندین و یا آب تنگ کدر نشده باشه , باز هم بعد از مدتی کیفیت آب تغییر میکنه و آب از آمونیاک و ازت و نیترات و نیتریت اشباع میشه و موجب مرگ ماهی رو فراهم میکنه . پس باید آب رو هر دو تا سه روز یکبار تعویض کرد .

- این ماهی ها اگه مدت طولانی در تنگ باقی بمونن باله های شنای اونها بزرگ میشه و زیبایی خاصی میگیرن ولی رنگشون کم رنگ میشه و اگر جای شنا نداشته باشن بدنشون چاق و بد فرق هم میشه .. نکته جالب اینه که تمام ماهی های سیاه بعد از مدتی برنزی و یا قرمز و سفید میشن مخصوصن ماهی هایی که رنگارنگ هستن ، یکدست قرمز یا سفید میشن . ماهی هایی که سفید و قرمز هستن هم اغلب یا قرمز میشن یا سفید یک دست ! پس اگر ماهی شما تغییر  رنگ داد دلیل بر بیماری نیست ! با دونستن این مطلب بدونین که پیش از خرید چه رنگ ماهی ای انتخاب کنید ! دلیلش آب تصفیه شده و نبود پلانگتون و جلبک های تک سلولی  درآب و نور خورشید هست . سبزینه آب و نور خورشید رنگدانه های ماهی رو تقویت میکنه و نبود اونها در منزل باعث کمرنگتر شدن یا تغییر رنگ بدن ماهی میشه !

- از ریختن سنگ یا ماسه های ریز یا سکه در داخل تنگ جدن خودداری کنین . این ماهی ها ذاتن کف خوار هستن و عادت به بلعیدن ماسه دارن . ریختن سنگ باعث میشه غذاها در لای سنگ ها قرار بگیره و آّب کدر بشه و تولید گازهای سمی کنه و یا ماسه های ریز توسط ماهی بلعیده بشه و باعث گرفتگی روده در ماهی و مرگش بشه ! دقت کنید محیط تنگ با آکواریوم خیلی متفاوت هست !

- نکته مهم در مورد گرفتن این ماهی ها اینه که ابتدا ظرف کوچکی رو از آبی که از شب قبل کنار گذاشتین و کلرش از بین رفته پر کنید سپس یک تور مخصوص گرفتن ماهی که دسته هم داره بگیرید و تنگ رو توی اون خالی کنید . این تور ماهیگیری باید حتمن از چنس توری پارچه ای باشه و از بکار بردن صافی فلزی و صافی چایی صاف کنی جدن پرهیز کنید چون باعث خراشیدن و آسیب به بدن ماهی و پاره شدن باله های شنا میشه و حتا آسیب به چشم ماهی ! پس از گرفتن ماهی بوسیله تور , اونو به ظرف کوچک منتقل کنید و تنگ ماهی رو با اسفنج یا اسکاچ بدون مایع ظرفشویی یا هر نوع شوینده ای بشورید . بهتره از یک یا دو قاشق غذا خوری نمک استفاده کنید . چون مایع ظرفشویی اگر خوب شسته نشه از ظرف , باعث مرگ آنی ماهی میشه ! پس بهتره ریسک نکنید و از نمک استفاده کنید که خودش یک ضد میکروب و گند زدای قوی هست ! حتا از کمی سرکه سفید هم می تونید استفاده کنید . پس از اینکه خوب تنگ رو شستین , از آب مانده از شب قبل اونو پر کرده و ماهی رو به آرومی به داخل تنگ منتقل کنید . 

- اگر احساس میکنید ماهی شما بعد از مدتی شادابی خودشو از دست داده میتونید یک چهارم قرص آنتی بیوتیک از هر نوع ولی ترجیحن تتراسیکلین رو توی یک استکان آب حل کنید و به آب ماهی اضافه کنید و سپس نیم ساعت بعد آب تنگ رو با آبی که از شب قبل مانده عوض کنید . همینطور خوبه که هر وقت آب ماهی رو عوض میکنید نوک قاشق چای خوری هم نمک طعام ترجیحن یُد دار به آب اضافه کنید . 


** دقت کنید که این ماهی ها رو به کسانی که آکواریوم دارن و آماتور هستن , ندین ! برای اینکه این ماهی ها رو نباید با ماهی های گوشتخوار یک جا انداخت و یا مورد حمله قرار میگیرن و باله و چشمشون کنده میشه و یا اگر ماهی های گوشتخوار بزرگ باشن , توسط اونها بلعیده میشن ! در آکواریومی هم که ماهی های ریز هست مثل انواع گوپی ها و زنده زاها , هم موضوع برعکس میشه و اونها توسط این ماهی ها بلعیده میشن !! همچنین این ماهی ها چون همه چیز خوار هستن و بخصوص علاقه زیادی به گیاهان طبیعی آبی دارن , تمام گیاهان رو میخورن و یا از ریشه در میارن و آکواریوم رو زیر و رو می کنن ! پس دقت کنید که اونها رو تنها در آکواریومی بریزین که همجنس های اونها و یا ماهی هایی هم اندازه خودشون و صلح جو در آکواریوم وجود داشته باشه !

و نکته آخر اینکه از رها کردن این ماهی ها در رودخونه ها و یا کانال های آب خودداری کنید چون این ماهی ها , ماهی های آبهای راکد هستن و بادکنک شنای اونها در آب پر تلاطم و آبهای جاری میترکه و باعث مرگشون میشه و همینطور در صورتیکه زنده هم بمونن , به علت رنگ روشنی که دارن به سرعت توسط صیادان طبیعی شکار میشن و از بین میرن پس مطمئن باشین با رها کردن در رودخانه و کانال آب لطفی بهشون نمیکنین !!!!!!! اگر میخواهین ماهی ها رو توی حوض یا استخر پارک ها رها کنید توی حوض هایی بندازید که بزرگ باشه و آب اونها دائم تعویض نشه و فواره نداشته باشه ! چون فواره ها با مکش آب کار میکنن و ماهی ها رو به داخل پمپ میکشن و باعث مرگشون میشن ! در شهر تهران استخر پاک شاهنشاهی و پارک سنگی و پارک شهر , مکان های مناسبی برای رهاسازی ماهی های شما هستن ...

** جایگزین مناسب این ماهی در صورت اصرار شما به قرار دادن ماهی , نوعی ماهی آکواریومی با قیمت ارزان و دوام بالاست به اسم ماهی فایتر . این ماهی به طور استثنا حتا در یک لیوان آب هم به خوبی زندگی میکنه و ماهی کم تحرکی هست که نیاز به آب پر اکسیژن و یا عوض کردن دائم آب نداره ضمن اینکه عمر این ماهی ها هم کوتاهه و در بهترین شرایط تنها 2 سال عمر میکنن . این ماهی ها رو از هر آکواریوم فروشی میتونین تهیه کنین که در لیوان های جداگانه قرارشون دادن . تنها دقت کنید که به هیچ وجه دو ماهی نخرین چون این ها گونه نر هستن و نرها اگر به هم بیافتن تا کشته شدن رقیب با هم میجنگن . تنها یک عدد !! مطمئن هم باشین این ماهی به هیچ وجه احساس تنهایی نمیکنه چون در طبیعت به شکل انفرادی زندگی میکنه و تنها برای تولید مثل به مدت تنها سه روز در سال با ماهی ماده جفت میشه ! اطلاعات بیشتر در مورد این ماهی و روش های نگهداریش رو هم در این لینک میتونید مطالعه کنید .

..
..

نکاتی در مورد ماهی قرمز یا ماهی طلایی جهت اطلاعات عمومی :

ماهی های قرمز یا ماهی طلایی سرزمین اصلیشون کشور چین بوده و رنگ اصلی اونها برنزی و سیاه بود . بعدها با تغییرات تغذیه ای و شرایط خاص نگهداری خاص , این ماهی ها رو به رنگها و شکلهای متنوعی در آوردن که رایج ترینشون رنگ قرمزه . انواع خیلی زیادی دارن و بعضی ها چشمهای قلمبه دارن که بهشون میگن چشم تلسکوپی و بعضی ها چشمهاشون مثل ژله میمونه که بهشون چشم آبگونه ای میگن و بعضی ها تاج دارن مثل کله شیری یا رد کپ و بعضی ها شکمشون گرد شده و بعضی رنگ آبی دارن و بعضی پولک های پف کرده مثل مروارید دارن و دم های توری و رشته ای و بعضی گونه ها هم اصلن باله ندارن و تنوع بسیار زیادی رو شامل میشه . این ماهی ها از اول فصل بهار تا اواسط اردیبهشت ماه تخم ریزی میکنن . حتی در یک آکواریوم ساده هم اگه چند تا از این ماهی ها رو بندازین و چند تا بوته گیاه آبی قرار بدین میبینین که اوایل صبح روز بعد ماهی ها شروع به تخم گذاری می کنن . تنها راه شناسایی نوع نر و ماده در این فصل هست و اون هم از ظاهر شدن دانه های سفید رنگی در کنار درپوش آبشش اونهاست که ماهی نر در زمان تولید مثل این دانه ها بر روی آبشش هاش ظاهر میشه . تخم ها بعد از دو روز سیاه و شفاف میشن و به خوبی میتونید چشم بچه ماهی ها و تکون خوردنشون رو ببینید و بعد از 5 روز هم از تخم در میان و بی حرکت آویزون میمونن و بعد از 2 روز شروع به شنا میکنن . تا یکسال رنگ همه بچه ماهی ها سیاهه و بعد از اون رنگ میگیرن . ماهی ماده بزرگ تا حدود 5000 تخم میذاره و ماهی نر مدام تعقیبش میکنه و تخم ها رو موقع تخم گذاری بارور میکنه . البته در محیط استخر , گاهی چندین ماه نر به دنبال یک یا دو ماهی ماده میکنن و این کار شانس باروری تخم ها رو بیشتر میکنه . این ماهی ها تو شرایط سخت خیلی مقاوم هستن ولی به این شرط که آبشون تهویه بشه و حجم آب زیاد باشه . حتی در زیر یخ حوض هم دووم میارن و بین یخ ها هم زنده میمونن و جزو ماهی های آب سرد هستن . رنگ این ماهی ها خیلی متنوعه و بستگی به شرایط محل و نوع ترکیبات آبی که توش هستن داره . برای نمونه ماهی هایی که در جنوب ایران هستن رنگشون به نارنجی کمرنگ میزنه بخاطر آهکی بودن آب و ماهی های مناطق شمالی و غربی کشور رنگ قرمز پُر رنگ دارن . اما عامل اصلی در رنگ این ماهی ها نور خورشیده که رنگدونه ها رو ایجاد میکنه . این ماهی ها 2 نوع کلی کوتوله و کشیده دارن که انواع کشیده اونها تا 20 سال عمر میکنن . اندازه اونها در محیط استخرهای بزرگ حداکثر تا 50 سانت میرسه و انواع سیاه اونها تا یک متر هم میرسن . یکی از نکات جالب این ماهی ها اینه که میتونن با ماهی های خوراکی تولید مثل کنن . یعنی با ماهی سفید و کپور و ... به راحتی تولید مثل میکنن اما تمام نوزادان بدون استثنا ماده میشن و راز بقای این ماهی در طول قرنها همین بوده . خود این ماهی ها بخاطر داشتن تیغ زیاد خوراکی نیستن و فقط در طب قدیم مورد مصرف انواع ریز اونها برای معالجه بیماری یرقان بود که ماهی زنده رو درسته قورت میدادن تا حرکت ماهی در حلق دل بهم خوردگی ایجاد و باعث ترشح صفرا و دفع اون بشه ! امروزه تجارت بزرگی در دنیا از بابت پرورش این نوع ماهی ها در جهان رونق داره . در کشور ژاپن بعضی انواع این ماهی چندین هزار دلار ارزش دارن و جشنواره های زیادی برای نمایش و فروش اونها برگزار میکنن . در کشور سنگاپور روی پرورش انواع یکدست این ماهی ها کارهای ژنتیکی شده و در هر استخر نوع خاصی با رنگ و ظاهر مخصوص به خودشون رو پرورش میدن بر خلاف ایران که در استخرهای پرورش این ماهی ها همه نوع رنگی دیده میشه و از نظر ژنتیکی خالص نیستن و درهم ریخته میشن ! چون پرورش این ماهی ها خیلی ساده و پر بازده هست , کافیه در یک استخر ساده چند عدد از این ماهی ها رو رها کنین تا 2 سال بعد چند هزار ماهی بدست بیارین . با توجه به قیمت هر عدد ماهی قرمز 4 سانتی به ازای هزار تا چند هزار تومان که فروخته میشه , خودتون حدس بزنین که با پرورش این ماهی چه سود کلانی پرورش دهنگان به جیب میزنن !!! در روش سنتی با لودر زمین رو حفر میکنن و در اون آب میریزن و بعد از ته نشین شدن گل و لای , ماهی ها رو رها میکنن و تنها مراقب هستن سطح آب پایین نیاد . در روش کمی مدرن تر , در استخرهای بزرگ ماه ها رو رها میکنن و در فصل تخم گذاری چند جاروی جنگلی در روی اب میندازن و ماهی ها لای اونها تخم میذارن . در روش مدرن ماهی ها رو در استخرهای جداگانه پرورش میدن و به اونها مرتب خوراک مخصوص هم داده میشه . بر خلاف پرورش دهنگان ایرانی که حتا خوراک هم به اونها نمیدن و چه سودی به جیب میزنن .. این ماهی ها در محیط استخر با خوردن جلبک های تک سلولی یا پلانگتونها و لارو حشراتی مثل پشه و یا کرم های کف آب تغذیه میکنن اما در روش های تجاری با غذاهای مکمل  . امروزه در مناطقی از کرج و شمال تهران و منطقه فرحزاد و آب انبارهای جنوب شهر تهران و بسیاری از شهرهای شمالی ایران , این ماهی ها رو پرورش میدن و به فروش عموم میرسونن که البته با روشهای غیر علمی و بدون مراقبت و غذا دهی و بصورت وحشی و طبیعی . در واقع پرورش دهندگان هیچ خرجی برای پرورش این ماهی ها نمیکنن . نکته جالبتر اینکه اگر انواع اصلاح ژنتیکی شده و تزئینی این ماهی ها رو پرورش بدین سودهای میلیاردی نصیب شما میشه . به این علت که یک ماهی نزئینی از این جنس در بازار آکواریوم ایران از 5000 تومان تا 50 هزار تومان بسته به سایز از کوچک تا بزرگ به فروش میرسه . جوانانی که جویای کار هستن و سرمایه اندکی دارن خوبه بجای دلالی و بیکاری و کارهای واسطه ای رو به این کارهای سالم بیارن که هم بازدهی بسیار بالایی داره و هم کاری آبرومندانه و سالمه .

در آخر , امیدوارم امسال با خوندن این مطالب , سفره هفت سین شما کاملن ایرانی باشه و از گذاشتن تنگ ماهی و عذاب دادن این موجودات بیگناه خودداری کنید و اگر هم ماهی میخرین , حداقل اینکه در نگهداری اونها دقت کنید و سالم به محیط برشون گردونید .

۱ نظر:

دلورس گفت...

وبلاگتون فوقالعاده بود
همین الان ه پیداش کردم خیلیش رو خوندم ماهی کوکو سیبزمینی آواکادو ماهی فایتر
خیلی دوست داشتم مطالب رو