غذای ساده و خوشمزه دم پختک یا بقول بعضی ها دمی باقلا , یکی از غذاهای خوشمزه و ساده ست که میگن اصلیتش مال تهرانی هاست و نمیدونم چقدر درسته .. ! این غذا با هزینه کم و زمان کوتاه درست میشه و یک غذای سالم و خوشمزه ست که میشه اونو به همراه ترشی , ماست و خیار و یا نیمرو سرو کرد :
مواد لازم :
- باقالی زرد و خشک یا لپه باقالی : یک لیوان .
- برنج خیس خورده : دو لیوان .
- پیاز متوسط : یک عدد .
- زردچوبه : یک قاشق چایخوری سر پُر .
** کدو حلوایی : رنده شده یک لیوان !!
روش تهیه :
اول از همه برنج رو میشوریم و نمک میزنیم و میذاریم خیس بخوره . برنج بصورت کته باید تهیه بشه نه آبکش پس طبق دستور کته اونو آماده کنید !!! سپس باقالی ها رو پاک میکنیم و میشوریم و میذاریم مدت 15 دقیقه خیس بخورن . تا باقالی ها کمی خیس بخورن , پیازها رو ریز خرد کرده و در قابلمه میریزیم و کمی پیازداغ درست میکنیم . وقتی پیازها طلایی شدن , زردچوبه رو بهش اضافه میکنیم . مقدار زردچوبه رو یک قاشق مربا خوری سر پُر در نظر میگیریم که به نسبت پیازها خیلی زیاد هست ولی این مقدار زردچوبه هم برای رنگ دادن به برنجمون هست و هم برای طعم دادن . بیشتر از این مقدار برای این مقدار برنج باعث تلخ شدن غذا میشه پس نسبت رو رعایت کنین !!! زمانی که زردچوبه رو به پیازداغ اضافه کردیم فقط چند ثانیه توی روغن با پیازها تفت میدیم و سپس باقالی ها رو آبکش کرده و به پیازداغ اضافه میکنیم و یک هم میزنیم و سپس یک لیوان آب و مقدار نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم تا باقالی ها کمی نیم پز بشن !
** نکته : اگر کدو حلوایی دارین بعد از اینکه پیازداغ آماده شد کمی کره به پیازها اضافه کنین و سپس کدو حلوایی های رنده شده رو به پیازداغ اضافه کرده و کمی اونها رو تفت بدین برای دو تا سه دقیقه . و بعد باقالی ها رو اضافه کنین . مزه چندانی نداره کدو توی این غذا و تنها بخاطر خاصیت و ویتامین هاش در صورت تمایل میتونین بهش اضافه کنین !
وقتی باقالی ها کمی نیم پز شدن و از اون سفتی در اومدن , برنج رو اضافه میکنیم . دقت کنید که برنج رو ما بصورت کته باید خیس کنیم . یعنی برای هر لیوان برنج یک و نیم لیوان آب و یک قاشق چای خوری نمک , بسته به شوری نمک مورد استفاده , در نظر میگیرم و زمانی هم که باقالی ها نیم پز شدن , برنج رو به همراه آبش به باقالی ها اضافه میکنیم . زیر قابلمه رو روی شعله متوسط میذاریم تا آب برنج جوش بیاد و آبش بره و بعد در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم تا برنجمون دم بکشه ..
این غذای خوشمزه و ساده رو میتونین به همراه انواع ترشی جات , ماست موسیر , ماست خیار , نیمرو و حتا سالاد شیرازی سرو کنین و از خوردنش لذت ببرین ..
۲ نظر:
سلام
من از چند مطلب سایت شما خوشم آمده استوآیا می توان با ذکر نام سایت شما، از مطالبتان کپی کنم؟ممنون
اگر خواستید توی همین کامنتها جوابم رو بدید یا ایمیل بزنید.ممنون
sahba_najafi@yahoo.com
بله اشکال نداره اگر با ذکر سایت باشه
ارسال یک نظر