برای درست کردن انواع خوراک ها و خورش ها و سوپ ها , معمولن از عصاره های آماده گوشت , مرغ , ماهی و سبزیجات بسته به ذائقه استفاده میشه . این عصاره ها بصورت قرص های خشک و یا در قالب هایی بصورت تازه به فروش میرسن و با حل کردن اونها در مقداری آب قابل مصرف هستن ولی مشکلی که دارن اینه که دارای مواد نگهدارنده شیمیایی هستن و همینطور مقدار سدیم یا نمک اونها بسیار زیاده . برای حل این مشکل راه حل خیلی ساده ای وجود داره :
مواد لازم برای تهیه پایه تمام عصاره ها :
_ پیاز متوسط : یک عدد درشت خرد شده .
_ زنجبیل تازه کوچک : یک عدد درشت خرد شده .
_ ساقه کرفس : دو عدد خرد شده .
_ هویج : یک عدد خرد شده .
_ سیر : دو حبه له شده .
_ پیازچه : یک دسته کوچک درشت خرد شده .
_ ساقه گشنیز : یک مشت ریز خرد شده . ( تمام عطر گشنیز توی ساقه های اون هست ) .
_ شکر قرمز : نصف استکان .
_ سرکه : دو قاشق غذا خوری .
_ برگ بو : دو عدد .
_ آب : 5 لیتر .
ابتدا سیر و پیاز و زنجبیل رو در قابلمه با یک قاشق غذا خوری کره و یا برای گیاه خواران با مقدار کمی روغن گیاهی به مدت دو دقیقه کمی تفت میدیم . سپس باقی مواد رو اضافه کرده و آب رو در قابلمه ریخته و سپس میذاریم با شعله ملایم 45 دقیقه موادمون بپزه . بعد از این مدت , عصاره سبزیجات ما حاضره .
حالا , اگه در ابتدای پخت منظورمون درست کردن عصاره مرغ باشه , میتونیم هر قسمت از مرغ رو به این معجون اضافه کنیم . مثلن بال و گردن مرغ یا فیله مرغ رو از سینه جدا کنیم و استخون ها رو داخل مواد بندازیم و بذاریم بجوشه . این عصاره مرغ ما رو تشکیل میده . برای تهیه عصاره گوشت میتونیم از قسمت های استخون دار گوشت که جدا کردیم یا قلم و هر جایی از گوشت که مناسب برای خورش و یا فیله نیست استفاده کنیم و عصاره گوشت بدست بیاریم . برای درست کردن عصاره ماهی که بیشتر برای تهیه سوپ ماهی استفاده میشه میتونیم از کله ماهی و یا ستون فقرات ماهی که از فیله جدا کردیم استفاده کنیم . برای بیشتر مقوی شدنش هم میتونیم بهش صدف و یا کله میگو هم اضافه کنیم !
این عصاره ها رو میشه در انواع خورش ها , سوپ ها و خوراک ها استفاده کرد و بسیار خوش طعم و مقوی و و از همه مهمتر اینکه سالم هستن و هیچ ماده شیمیایی در اونها استفاده نشده . شما هر مواد دیگه ای رو هم که دوست دارین میتونین به ترکیبات اضافه کنین .
مواد لازم برای تهیه پایه تمام عصاره ها :
_ پیاز متوسط : یک عدد درشت خرد شده .
_ زنجبیل تازه کوچک : یک عدد درشت خرد شده .
_ ساقه کرفس : دو عدد خرد شده .
_ هویج : یک عدد خرد شده .
_ سیر : دو حبه له شده .
_ پیازچه : یک دسته کوچک درشت خرد شده .
_ ساقه گشنیز : یک مشت ریز خرد شده . ( تمام عطر گشنیز توی ساقه های اون هست ) .
_ شکر قرمز : نصف استکان .
_ سرکه : دو قاشق غذا خوری .
_ برگ بو : دو عدد .
_ آب : 5 لیتر .
ابتدا سیر و پیاز و زنجبیل رو در قابلمه با یک قاشق غذا خوری کره و یا برای گیاه خواران با مقدار کمی روغن گیاهی به مدت دو دقیقه کمی تفت میدیم . سپس باقی مواد رو اضافه کرده و آب رو در قابلمه ریخته و سپس میذاریم با شعله ملایم 45 دقیقه موادمون بپزه . بعد از این مدت , عصاره سبزیجات ما حاضره .
حالا , اگه در ابتدای پخت منظورمون درست کردن عصاره مرغ باشه , میتونیم هر قسمت از مرغ رو به این معجون اضافه کنیم . مثلن بال و گردن مرغ یا فیله مرغ رو از سینه جدا کنیم و استخون ها رو داخل مواد بندازیم و بذاریم بجوشه . این عصاره مرغ ما رو تشکیل میده . برای تهیه عصاره گوشت میتونیم از قسمت های استخون دار گوشت که جدا کردیم یا قلم و هر جایی از گوشت که مناسب برای خورش و یا فیله نیست استفاده کنیم و عصاره گوشت بدست بیاریم . برای درست کردن عصاره ماهی که بیشتر برای تهیه سوپ ماهی استفاده میشه میتونیم از کله ماهی و یا ستون فقرات ماهی که از فیله جدا کردیم استفاده کنیم . برای بیشتر مقوی شدنش هم میتونیم بهش صدف و یا کله میگو هم اضافه کنیم !
این عصاره ها رو میشه در انواع خورش ها , سوپ ها و خوراک ها استفاده کرد و بسیار خوش طعم و مقوی و و از همه مهمتر اینکه سالم هستن و هیچ ماده شیمیایی در اونها استفاده نشده . شما هر مواد دیگه ای رو هم که دوست دارین میتونین به ترکیبات اضافه کنین .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر