یکی از آسون ترین و ساده ترین و کم خرج ترین شیرینی هایی که میتونین درست کنین نون خامه ای هست . مواد ارزون و وسایل ساده و روتین که در هر منزلی و آشپزخونه ای پیدا میشه . البته روش های دیگه هم هست ولی من ساده ترین و کم خرج ترینش رو نوشتم .
مواد لازم :
- یک لیوان آرد سفید گندم .
- یک لیوان آب .
- پنجاه گرم کره .
- نوک قاشق چایخوری نمک .
* تخم مرغ به مقدار کافی !
- روغن مایع برای فرم دادن به خمیر .
وسایل مورد نیاز :
- یک عدد قابلمه کوچک تفلون .
- همزن شیرینی پزی .
- یک عدد لیوان معمولی آبخوری .
- کاغذ روغنی مخصوص فر .
- سینی فر .
مواد لازم برای تهیه خامه :
*خامه مایع یا خامه از نوع مدیوم یا اسپری خامه .
- پودر قند به مقدار لازم .
- وانیل مایع چند قطره .
پودر کاکائو برای شکلاتی کردن خامه در صورت دلخواه .
* نکته : من برای پیمانه زدن از یک لیوان ساده استفاده کردم که هم برای آب و هم برای آرد یکسان هست . با هر لیوانی که آب پیمانه میکنین با همون لیوان هم آرد رو پیمانه کنین .
طرز تهیه :
ابتدا قابلمه رو روی اجاق میذاریم و یک پیمانه آب و مقدار نمک گفته شده رو داخل قابلمه میریزیم و صبر میکنیم تا آب جوش بیاد . وقتی آب جوش اومد , کره رو اضافه میکنیم و صبر میکنیم تا کره آب بشه . شعله رو کم میکنیم و سپس یک پیمانه آرد رو اضافه میکنیم و شروع به مخلوط کردن خمیر میکنیم . خیلی سریع کمتر از دو دقیقه خمیر و آب و کره بصورت توده ای گرد در میاد و حالت دنبه پیدا میکنه و خیلی راحت از ظرف جدا میشه . اجاق رو خاموش میکنیم و قابلمه رو میذاریم کنار تا خنک بشه . اگه تخم مرغ ها رو داغ داغ به خمیر اضافه کنیم , نون ما بوی بد تخم مرغ میگیره و قابل خوردن نمیشه به همین دلیل باید صبر کنیم تا خمیر خوب خنک بشه .
بعد از خنک شدن خمیر , اونو به داخل مخزن همزن برقی منتقل میکنیم و سپس شروع به شکستن تخم مرغ ها بصورت یکی یکی میکنیم . دلیل اینکه من تعداد تخم مرغ رو ننوشتم و فقط گفتم به مقدار لازم , برای این بود که باید دونه دونه تخم مرغ ها رو بکشنیم و اگر خمیر سفت بود , دومین تخم مرغ رو اضافه کنیم و به همین ترتیب تا وقتی که شُلی مورد نظرمون اندازه بشه . شُل بودن خمیر نباید طوری باشه که خمیر از قاشق شُره کنه بلکه باید کشدار باشه یعنی از فرنی خیلی سفت تر . اونقدر تخم مرغ اضافه میکنیم تا این حالت در خمیر ایجاد بشه . نه شل شل باشه که از قاشق شُره کنه و نه سفت سفت که از قاشق جدا نشه . معمولن 3 عدد تخم مرغ کافی هست .
وقتی که خمیر آماده شد , یک ورق کاغذ روغنی مخصوص داخل فر , کف سینی فر پهن میکنیم و سپس با قاشق گلوله های کوچک به اندازه گردو به فاصله 3 سانت از هم روی کاغذ روغنی قرار میدیم .
** نکته : در صورتیکه مایل به تهیه نون خامه ای های بزرگ هستین , مقدار مواد رو طبق فرمول اصلی دو برابر کرده و گلوله های خمیر رو بزرگتر و فاصله ها چیدمان در کف سینی فر رو هم بیشتر بگیرید .
لازم نیست گلوله های خمیر گرد باشن یا مرتب . در همون حد که فقط یک تکه باشن کافی هست . بعد از گذاشتن خمیر , یک قاشق غذاخوری روغن مایع رو توی یک نعلبکی ریخته و انگشتان دست رو به روغن آغشته کرده و گلوله های خمیر رو کمی فرم میدیم و مرتب و کمی هم دایره شکل میکنیم .
حالا دمای فر رو روی 200 درجه سانتیگراد قرار داده و بعد از گرم شدن , سینی نون خامه ای ها رو داخل فر قرار میدیم . مدت پخت رو هم به این دلیل ننوشتم چون بسته به نوع فر و اندازه گلوله های خمیر , متفاوت هست . معمولن بین نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان کافی هست . اما برای اطمینان زمانیکی گلوله های خمیر پف کردن و روی اونها کمی طلایی شد , زمان پخت به پایان میرسه . سینی فر رو در آورده و میذاریم تا کاملن خنک بشن !
طرز تهیه خامه :
شما به چند روش میتونین خامه بکار ببرین . میتونین از اسپری های خامه که شیرین هستن و زده شده و در ضمن سبک و کم کلسترول , استفاده کنین که کارتون خیلی ساده میشه . میتونین از بسته های کیسه ای خامه از نوع مدیوم استفاده کنین که کمی از شیر غلیظ تر هستن . و میتونین از خامه های بسته ای پاستوریزه یا هموژنیزه که بعنوان خامه صبحانه فروخته میشن , استفاده کنین .
اگر از خامه های اسپری استفاده میکنین , کافیه نون ها رو برگردونین و نوک اسپری رو به ته نون فرو کرده و خامه رو تزریق کنین . توی نون کاملن تو خالی هست . اگر از خامه مایع استفاده میکنین به روش زیر عمل کنید :
- خامه رو داخل مخزن همزن برقی ریخته و 3 تا 4 قطره وانیل مایع و یا خیلی کم وانیل شکری به خامه اضافه کنید و به اندازه ای پودر قند به خامه اضافه کنید که شیرینی اون به ذائقه شما خوش بیاد . بعضی ها خامه خیلی شیرین دوست دارن و بعضی ها کم شیرین . اگر هم مایل به تهیه خامه کاکائونی هستین , همین جا کمی پودر کاکائو به خامه اضافه کنید . همزن برقی رو روشن کردن و با درجه متوسط شروع به زدن کنید .
** خیلی مهم !! دقت کنید دائم بالای سر خامه باشین به محض اینکه پره های همزن , باعث ایجاد شکل و خطوط در مایع خامه کردن , همزن رو خاموش کنید . به عبارتی زمانیکه خامه سفت شد و فرم گرفت , همزدن رو باید متوقف کرد در غیر اینصورت خامه به سرعت تبدیل به کره میشه و میبُره ! خامه رو توی یخچال گذاشته تا کمی سفت تر بشه و سپس بوسیله قیف و ماسوره مخصوص به زیر نون خامه ای تزریق و یا نون ها رو با کارد از وسط بریده و با قاشق داخل نون ها رو پر از خامه میکنیم .
- در روش سوم که استفاده از خامه پاستوریزه هست , موارد بالا رو تکرار کرده و فقط چند قاشق غذاخوری شیر به خامه اضافه میکنیم و خیلی کم میزنیم . اونقدری که خامه سفت شد , همزدن رو متوقف میکنیم . چون این خامه ها اصولن سفت هستن .
به همین سادگی و با کمترین هزینه و وقت میتونین نون خامه ای درست کنین . با اندازه هایی که در بالا نوشتم , میتونید شانزده عدد نان خامه ای سایز متوسط تهیه کنید .
۲ نظر:
پیشنهاد اینکه همیشه یک عکس وقتی غذایی که پختی آماده شد بزار اینجا بابا همیشه اون آخرین عکس باید محصول کامل باشه.
واقعا ممنون
رفتم درست کنم
ارسال یک نظر